Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Bratislava

Silvester v Bratislave bol z pohľadu polície pokojný

Ilustračná snímka Foto: TASR/Michal Svítok

Dispečing bratislavskej MsP prijal na čísle 159 počas silvestrovskej noci 266 telefonátov. Ďalších 111 smerovalo na jednotlivé okrskové stanice Mestskej polície v hlavnom meste.

Bratislava 1. januára (TASR) – Silvestrovské oslavy v hlavnom meste SR sa zaobišli bez mimoriadnych udalostí, zhodnotili z pohľadu polície priebeh osláv príchodu nového roka hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave Michal Szeiff a hovorca bratislavskej Mestskej polície (MsP) Peter Pleva.

"Pred, počas a ani po skončení osláv a verejných podujatí sme nezaznamenali prípady narušenia verejného poriadku, prípadne páchanie inej protiprávnej činnosti," uviedol Szeiff. Pripomenul, že polícia v súvislosti s celoeurópskou situáciou sprísnila bezpečnostné opatrenia v historickom centre Bratislavy, ktoré bolo centrom osláv.

Mimoriadne udalosti nemusela riešiť ani bratislavská MsP. "V dvoch prípadoch jej hliadky privolali zdravotníkov krátko pred polnocou na Laurinskú ulicu k osobe intoxikovanej alkoholom a krátko po polnoci po telefonáte z Mestskej polície zdravotníci smerovali na Rázusovo nábrežie, kde lekárske ošetrenie potreboval Bratislavčan s vyvrtnutým členkom," informoval Pleva. "Na Kopčianskej ulici v Petržalke krátko pred jednou hodinou hliadka Mestskej polície spozorovala horiace kontajnery. Na miesto boli privolaní hasiči, ktorí požiar zlikvidovali," dodal.

Dispečing bratislavskej MsP prijal na čísle 159 počas silvestrovskej noci 266 telefonátov. Ďalších 111 smerovalo na jednotlivé okrskové stanice Mestskej polície v hlavnom meste. "Zábavnej pyrotechniky sa týkalo 171 oznamov, najčastejšie občania telefonovali z okresov Bratislava V a IV," uviedol Pleva s tým, že každý takýto telefonát bol zo strany MsP preverený. Priznal, že nie vždy sa podarilo priestupky zákazu používania pyrotechniky zistiť, keďže od nahlásenia udalosti hliadkam v teréne uplynul k ich príchodu na miesto istý čas, takže sa na ňom už nikto nenachádzal. I napriek tomu hliadky mestskej polície riešili niekoľko prípadov používania zábavnej pyrotechniky maloletými osobami. "V Starom Meste, kde sa zaoberali prípadmi používania zábavnej pyrotechniky dospelými, rozdali i pokuty v blokovom konaní," povedal Pleva.