Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

Starosta bratislavského Ružinova D. Pekár ohlásil opätovnú kandidatúru

Na snímke starosta bratislavskej mestskej časti Ružinov Dušan Pekár. Foto: TASR/Štefan Puškáš

O priazeň voličov v novembrových voľbách sa bude uchádzať po tretíkrát.

Bratislava 10. augusta (TASR) – Obhájiť starostovský post v bratislavskom Ružinove sa v tohtoročných komunálnych voľbách pokúsi súčasný šéf mestskej časti Dušan Pekár (KDH). Svoju oficiálnu kandidatúru oznámil v piatok. O priazeň voličov v novembrových voľbách sa bude uchádzať po tretíkrát.

"Som starostom mestskej časti už osem rokov a som rád, že sa nám spolu darí z Ružinova robiť lepšie miesto pre život. Aj preto, že milujem Ružinov, rozhodol som sa opäť kandidovať na starostu," uviedol Pekár jeden z hlavných dôvodoch svojho rozhodnutia. Zároveň chce pokračovať v projektoch z uplynulých rokov, ktoré boli zamerané najmä na rekonštrukcie a revitalizácie.

V nasledujúcom volebnom období, ak obháji post starostu, by chcel klásť dôraz na tri priority. "Podporujem myšlienku Ružinovského bulváru, teda najväčšej promenády v Bratislave, od Miletičovej po Astronomickú ulicu. Myslím, že taká veľká mestská časť, akou je Ružinov, by mala mať vlastnú verejnú plaváreň," myslí si Pekár. Projekt chce financovať z fondov, grantov a prostriedkov súkromníkov. Okrem toho je odhodlaný vytvoriť 140 nových miest v materských školách.

Ružinovským starostom chcú byť aj advokát, mestský i krajský poslanec Ján Buocik, ekonóm, mestský a krajský poslanec Martin Chren, ružinovský miestny poslanec a riaditeľ Televízie Ružinov (TVR) Igor Adamec a manažérka a vysokoškolská pedagogička Jana Poláčiková.