Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Bratislava

V najväčších bratislavských častiach sú voľby pokojné, bez incidentov

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Obyvatelia podľa hovorkyne Petržalky prichádzajú do volebných miestností najmä vo vlnách. Pomenej ich bolo ráno, omnoho viac voličov prišlo okolo 9.00 h, 10.00 h a neskôr na poludnie.

Bratislava 6. apríla (TASR) - V najväčších bratislavských mestských častiach (MČ) neevidujú počas sobotného druhého kola prezidentských volieb žiadne narušenie či incidenty. Voľby sú pokojné. Účasť by mohla byť podobná, prípadne aj vyššia ako v prvom kole volieb. Pre TASR to uviedli hovorcovia miestnych samospráv či z miestneho úradu.

"Ľudia chodia priebežne, aj takto navečer," povedala hovorkyňa Petržalky Mária Halašková s tým, že do 19.00 h bola účasť okolo 56 percent. Do volebných miestností chodia mladší i starší voliči, v jednom z volebných okrskov v Materskej škole (MŠ) Jankolova odvolila aj 101-ročná Rozália.

Pokojný priebeh volieb hlási aj Staré Mesto, ktoré popoludní v mnohých volebných okrskoch evidovalo podobnú účasť ako pri prvom kole volieb. Priebeh volieb nenarušili podľa hovorkyne staromestského starostu Veroniky Gubkovej ani zdravotné komplikácie jednej z členiek volebnej komisie na Základnej škole (ZŠ) s MŠ M. Hodžu, ktorá mimo volebnej miestnosti dostala epileptický záchvat. "Našťastie boli na mieste dvaja lekári a zdravotná sestra ako členka komisie. Dôchodkyňu následne odviezla sanitka," ubezpečila Gubková.

Zaujímavosťou podľa nej je, že do volebného okrsku na ZŠ Matky Alexie prišla akademická maliarka zo zahraničia, ktorá mala záujem kresliť priebeh volieb. "Komisia s tým nemala problém a zabezpečila jej stôl, ale tak, aby nevidela za volebnú plentu," podotkla Gubková. Vysokú volebnú účasť hlási podľa nej volebný okrsok zriadený v budove bratislavského magistrátu, kde chodia vo veľkej miere voliť s hlasovacími preukazmi či pasmi. Napriek vyťaženosti okrsku boli voliči podľa Gubkovej príjemní, aj keď museli čakať.

Rovnako pokojné je druhé kolo prezidentských volieb aj v Novom Meste, kde podľa miestneho úradu nezaznamenali nič, čo by narušilo ich priebeh. Bezproblémové sú voľby aj v Ružinove. "Všetko je v poriadku. Voľby sú veľmi pokojné, vo väčšine okrskov majú vyššiu účasť," poznamenala Tatiana Tóthová, riaditeľka komunikačného oddelenia miestneho úradu.