Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

Bratislavčan jazdil bez vodičského preukazu a s falošnou legitimáciou

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Muž sa policajtom preukázal kópiou preukazu príslušníka Zboru väzenskej a justičnej stráže.

Bratislava 15. apríla (TASR) - Jazdil i napriek zákazu šoférovať, havaroval a legitimoval sa falošným preukazom. Toto všetko spáchal 63-ročný Karol z Bratislavy v utorok (14.4.) na bratislavských Kramároch.

V súčasnosti už obvinený muž v utorok krátko pred 12.00 h narazil so svojím vozidlom do iného auta, zaparkovaného na Limbovej ulici. Privolaní policajti lustráciou zistili, že muž šoféroval napriek tomu, že má zadržaný vodičský preukaz. "Muž sa navyše policajtom preukázal kópiou preukazu príslušníka Zboru väzenskej a justičnej stráže, ktorý si sám zhotovil s úmyslom použiť ho ako pravý," informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave Michal Szeiff.

Policajti ho po týchto zisteniach zadržali a odviezli na policajné oddelenie, kde sa muž dozvedel rozsah obvinenia. "Okrem marenia výkonu úradného rozhodnutia sa bude musieť zodpovedať za prečin falšovania a pozmeňovania verejnej listiny, úradnej pečate, úradnej uzávery, úradného znaku a úradnej pečiatky," spresnil policajný hovorca. Muž je stíhaný na slobode.