Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Bratislava

Bratislavskí seniori si môžu precvičiť angličtinu

Ilustračné foto Foto: TASR/Vladimír Benko

Vyučovanie bude prebiehať budúci týždeň od pondelka do piatka v priestoroch jazykového centra the Bridge na Baštovej ulici v Bratislave.

Bratislava 19. septembra (TASR) – Seniori všetkých bratislavských mestských častí si budú môcť počas Týždňa celoživotného učenia, ktorý prebehne od pondelka 21. do piatka 25. septembra, precvičiť svoje znalosti anglického jazyka. Počas bezplatného kurzu angličtiny sa seniori napríklad naučia, ako si v cudzine rezervovať hotel, zistiť odchod vlaku, či ako sa opýtať iných ľudí na cestu.

"Štúdiom jazyka sa starším ľuďom otvárajú nové obzory. Cvičenie pamäte a cibrenie mysle im navyše umožňuje ostať dlhšie aktívnymi a produktívnymi," priblížila TASR Klaudia Bednárová z jazykového centra the Bridge, ktoré sa seniorom venuje už šesť rokov. Seniorsky vek podľa nej neznamená len oddych, ale aj príležitosť začať robiť to, na čo nebol doteraz čas.

Vyučovanie bude prebiehať budúci týždeň od pondelka do piatka v priestoroch jazykového centra the Bridge na Baštovej ulici v Bratislave. Prvá skupina seniorov dostane možnosť precvičiť si anglický jazyk od 9.00 h do 10.00 h, druhá od 11.00 h do 12.00 h.

Seniori sa na bezplatné kurzy môžu prihlásiť prostredníctvom mailu - recepcia@thebridge.sk, alebo na telefónnom čísle 0948104916. Organizátori upozorňujú na obmedzený počet miest.