Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

Muža na kolobežke zrazilo auto na priechode pre chodcov

V utorok 7. augusta 2018 sa v čase krátko po 18.00 h stala na križovatke ulíc Pribinova a Prístavná v Bratislave dopravná nehoda. Podľa doterajších informácií došlo na riadne vyznačenom priechode pre chodcov z doposiaľ presne nezistených príčin k stretu osobného motorového vozidla a 41-ročného chodca prechádzajúceho cez priechod na kolobežke. Foto: TASR - KR PZ v Bratislave

Zrážkou utrpel chodec ťažké zranenia a previezli ho do jednej z nemocníc. Podľa zákona o cestnej premávke sú takéto osoby považované za chodcov a vzťahujú sa nich povinnosti vymedzené v zákone.

Bratislava 8. augusta (TASR) - V utorok (7.8.) sa v čase krátko po 18.00 h stala na križovatke ulíc Pribinova a Prístavná v Bratislave dopravná nehoda. Podľa doterajších informácií došlo na riadne vyznačenom priechode pre chodcov z doposiaľ presne nezistených príčin k stretu osobného motorového vozidla a 41-ročného chodca prechádzajúceho cez priechod na kolobežke. TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

"Zrážkou utrpel chodec ťažké zranenia, s ktorými bol prevezený privolanou RZP do jednej z nemocníc. Vyšetrovaním okolností, za ktorých k dopravnej nehode došlo, sa zaoberajú policajti Krajského dopravného inšpektorátu Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave," povedal policajný hovorca.

V súvislosti s touto dopravnou nehodou Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave apeluje na chodcov pohybujúcich sa na kolobežkách. Podľa zákona o cestnej premávke sú takéto osoby považované za chodcov, teda vzťahujú sa nich povinnosti taxatívne vymedzené v uvedenom zákone týkajúce sa chodcov. Polícia zároveň upozorňuje aj na povinnosť vodičov motorových vozidiel. "Vodič je povinný dať prednosť chodcovi, ktorý vstúpil na vozovku a prechádza cez priechod pre chodcov, pritom ho nesmie ohroziť, neplatí to pre vodiča električky," dodal Szeiff.