Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Bratislava

Deň otvorených dverí bude v znamení jubilea električkovej dopravy

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Martin Baumann

Pre nadšencov histórie je podľa hovorkyne DPB Adriany Volfovej pripravené špeciálne prekvapenie.

Bratislava 17. septembra (TASR) - Sobotňajší (19.9.) Deň otvorených dverí (DOD) v Dopravnom podniku Bratislava (DPB) sa bude niesť v duchu 120. výročia električkovej dopravy v Bratislave. Pre nadšencov histórie je podľa hovorkyne DPB Adriany Volfovej preto pripravené aj špeciálne prekvapenie.

DOD bude vo vozovni Jurajov dvor od 10.00 h do 15.00 h. "Ani v tomto roku nebude chýbať prehliadka vozového parku Dopravného podniku Bratislava, okrem iného predstavíme historické električky, ale aj najnovšie prírastky do vozového parku," uviedla Volfová.

S najstaršími používanými modelmi až po súčasné vozidlá sa môžu návštevníci zoznámiť aj v rámci prehliadky autobusov a trolejbusov DPB. Budú môcť tiež vidieť zmodernizované električkové haly.

" V rámci programu sme pripravili aj sprievodné atrakcie pre najmenších, o zábavu sa postará kultúrny program, súčasťou DOD bude takisto tombola s množstvom atraktívnych cien," informovala Volfová.

Vstupy do areálu DPB budú z Vajnorskej a Bojnickej ulice, návštevníci sa môžu do depa dostať autobusmi č. 53, 63, 65, 96, trolejbusmi č. 204 a 205, električkou č. 4 a tiež posilovým električkovým spojom č. 10, ktorý DPB v rámci DOD v sobotu vypraví.