Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Bratislava

Ekotopfilm na Trhu prosperity ukáže, ako správne podnikať

Ekotopfilm 2014 už čoskoro Foto: Ekotopfilm

Trh je súčasťou sprievodných podujatí 41. filmového festivalu o trvalo udržateľnom rozvoji Ekotopfilm 2014, ktorý sa zaraďuje medzi najstarší festival s ekologickou tematikou.

Bratislava 22. októbra (TASR) – Tip ako prosperovať pri vlastnom podnikaní či príbehy úspešných startupov v gastronómii dnes priblížia na Trhu prosperity v Bratislave. Trh je súčasťou sprievodných podujatí 41. filmového festivalu o trvalo udržateľnom rozvoji Ekotopfilm 2014, ktorý sa zaraďuje medzi najstarší festival s ekologickou tematikou.

Posolstvo prosperujúceho sveta priblížia dnes v hoteli Tatra viaceré spoločnosti. Návštevníci sa môžu zúčastniť prednášok o správnom gastrobiznise na facebooku či dopade recenzie na blogoch na gastroprevádzky, píšu organizátori na svojej internetovej stránke. Na trhu predstavia aj najzaujímavejší nápad na prosperitu.

Medzinárodný filmový festival Ekotopfilm predstavuje v Bratislave tento týždeň 80 dokumentov z celého sveta. Jednou z jeho tém je problematika plytvania potravín, budúcnosti energií či využívania nových technológií. Súčasťou Ekotopfilmu je Junior festival, ktorý žiakom približuje prácu v treťom sektore či ako triediť odpad. Na festivale zaujal aj nemecký aktivista Raphael Fellmer, ktorý žije bez peňazí a z potravín, ktoré nájde v kontajneroch odstavených v nákupných centrách.

Ekotopfilm je bezplatný a v Bratislave potrvá do piatku (24. 10.). V novembri ho budú organizovať ešte v Košiciach a Žiline. Do viac ako 60 miest Slovenska chcú organizátori posunúť projekt aj cez špeciálny karavan. Za mimoriadne výkony dosiahnuté v záujme trvalo udržateľného rozvoja ocenili v pondelok (20. 10.) na festivale lekára, vedca a iniciátora humanitárnych misií v krajinách tretieho sveta Vladimíra Krčméryho.