Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

Električková doprava na Štúrovej ulici v Bratislave bude obojsmerná

Na snímke rekonštrukčné práce na Štúrovej ulici v časti križovatka Jesenského-Štúrova, začiatok Štúrovej ulice v smere z Jesenského ulice 10. júla 2015 v Bratislave. Foto: TASR/Martin Baumann

Po stavebných úpravách bude možné, aby električka z Jesenského ulice odbočila doľava na Kamenné námestie a rovnako aj doprava na Štúrovu ulicu.

Bratislava 10. júla (TASR) - Električková doprava na Štúrovej ulici v hlavnom meste bude po novom obojsmerná. Dnes to počas kontrolného dňa prác na rekonštrukcii križovatky Štúrova-Jesenského potvrdila hlavná dopravná inžinierka Bratislavy Tatiana Kratochvílová. Stavebné práce tu začali v pondelok 6. júla.

"Cieľom tejto rekonštrukcie je vybudovať obojsmernú trať na Štúrovej ulici, čomu sa musí prispôsobiť križovatka Jesenského," uviedla Kratochvílová. Momentálne sa na mieste rozoberá stará električková trať a časti vozovky. Následne bude prebiehať rekonštrukcia inžinierskych objektov, výstavba nových trakčných stožiarov a položenie novej električkovej trate. "Termín ukončenia prác je naplánovaný na koniec septembra," podotkla hlavná dopravná inžinierka Bratislavy. Do konca septembra je tak z tejto časti vylúčená električková doprava.

Po stavebných úpravách bude možné, aby električka z Jesenského ulice odbočila doľava na Kamenné námestie a rovnako aj doprava na Štúrovu ulicu. Električka v smere z Kamenného námestia bude môcť pokračovať na Štúrovu ulicu, nielen na Jesenského ulicu, čo zdynamizuje dopravné prepojenia z centra mesta cez Starý most do bratislavskej mestskej časti Petržalka. Podľa slov Kratochvílovej sprístupnenie Šafárikovho námestia predpokladajú na október až november.

Rekonštrukcia križovatky Štúrova-Jesenského je súčasťou prác na rekonštrukcii Starého mosta a výstavby I. etapy nosného systému mestskej hromadnej dopravy do Petržalky.