Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Bratislava

Festival v Bratislave chce zvýšiť povedomie o obezite a zdravej strave

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Po celý čas bude možné nechať si bezplatne zmerať hladinu cukru v krvi, krvný tlak, hmotnosť či iné hodnoty.

Bratislava 4. apríla (TASR) - Dvojdňový festival v Bratislave chce zvýšiť povedomie ľudí o správnych stravovacích návykoch, obezite či nadváhe, ale aj o prevencii viacerých ochorení. Návštevníci sa v rámci podujatia môžu poradiť s odborníkmi, vypočuť si prednášky či prijať výzvu na chudnutie. Festival sa uskutoční v piatok (5. 4.) a v sobotu (6. 4.) v obchodnom centre na bratislavských Nivách. Organizujú ho občianske združenia Plno a Bocian pod záštitou Slovenskej obezitologickej asociácie (SOA).

"Cieľom je osvojiť si správne stravovacie návyky a pochopiť obezitu či nadváhu, ktoré komplikujú život viac ako 60 percentám Slovákov," ozrejmili organizátori. Podujatie prinesie desiatku prednášok slovenských odborníkov na témy nadváhy, zdravého stravovania ako prevencie onkologických ochorení, predchádzania diabetu, probiotík a trávenia, čítania obalov potravín a pohybu.

Po celý čas bude možné nechať si bezplatne zmerať hladinu cukru v krvi, krvný tlak, hmotnosť či iné hodnoty. Ľudia si tiež budú môcť zacvičiť pod vedením profesionálneho trénera. Súčasťou podujatia je aj súťaž Mínus tri kilogramy. "Po odvážení priamo na podujatí budú mať záujemcovia vo veku od 15 rokov osem týždňov na to, aby sa zbavili prvých troch kilogramov, a to správne a natrvalo," vysvetlili organizátori.