Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Bratislava

Karlova Ves má inšpektora verejného poriadku

Karlova ves Foto: TASR/Erik Máder

Podobne ako verejní inšpektori v Starom Meste, aj karloveský má právomoc pokutovať porušenia všeobecne záväzných nariadení.


Bratislava 9. júna (TASR) - V bratislavskej Karlovej Vsi začal od júna pôsobiť inšpektor verejného poriadku. Podobne ako verejní inšpektori v Starom Meste, aj karloveský má právomoc pokutovať porušenia všeobecne záväzných nariadení.

Michal Skalník z Miestneho úradu Bratislava-Karlova Ves informoval, že inšpektor bude kontrolovať dodržiavanie čistoty v mestskej časti – nelegálne skládky, nepovolený záber verejného priestranstva, znečisťovanie prostredia. "Taktiež bude kontrolovať prevádzky, poriadok okolo stavieb a prevádzok, alebo povolenia reklamných plôch," Skalník.

Starostka Karlovej Vsi Dana Čahojová očakáva od inšpektora verejného poriadku asertívnosť i rozhodnosť. "Som presvedčená, že človek, ktorého sme získali, takéto schopnosti má. Jeho výhodou je aj to, že prostredie mestskej časti veľmi dobre pozná," povedal Čahojová.

Počas júna bude karloveský inšpektor verejného poriadku dokumentovať podnety občanov, no nebude ešte udeľovať pokuty. Od júla už začne pracovať v plnom režime.

Inšpektori verejného poriadku sú už od roku 1992 súčasťou miestneho úradu v bratislavskom Starom Meste. Momentálne tam pôsobí päť inšpektorov. Petržalka má štyroch inšpektorov verejného poriadku a v bratislavskom Novom Meste monitoruje poriadok na verejných priestranstvách sedem inšpektorov. Ich úlohou je nielen kontrolovať, ale aj upozorňovať na prípadné nedostatky a ukladať porušiteľom termíny na ich odstránenie.