Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Bratislava

Komunálne voľby v Bratislave majú naďalej pokojný priebeh

Komunálne voľby 2018. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Okresná volebná komisia má zatiaľ informácie o vysokom záujme Bratislavčanov o voľby.

Bratislava 10. novembra (TASR) – Komunálne voľby v Bratislave majú aj po 19. hodine pokojný priebeh. Pre TASR to potvrdila bratislavská okresná i mestská volebná komisia.

Okresná volebná komisia má zatiaľ informácie o vysokom záujme Bratislavčanov o voľby. Potvrdili to aj viaceré mestské časti. Pred niektorými volebnými miestnosťami sa dokonca počas dňa tvorili aj rady.



Priebeh volieb v Bratislave je podľa mestskej volebnej komisie pokojný, potvrdila jej to aj kontrola niektorých volebných miestností. V Starom Meste zaevidovali prípad, keď sa skupina mladých ľudí snažila od voličov vyzistiť, koho volili. Do par minút však problém komisia vyriešila dohovorom, na mieste bola aj polícia.

Bratislavčania si vyberajú v sobotu do 22.00 h primátora z desiatich kandidátov, mestských poslancov z 284 uchádzačov, starostov v 17 mestských častiach z takmer 70 kandidátov a miestnych poslancov z 846 kandidátov. V hlavnom meste je v 17 mestských častiach dokopy 53 volebných obvodov a 401 volebných okrskov.