Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Bratislava

M. Vallo: Centrum mesta je už po bitke futbalových fanúšikov upratané

V centre Bratislavy bolu v stredu večer rušno. Futbaloví chuligáni sa medzi sebou pobili a zdemolovali centrum hlavného mesta, 10. júla 2019. Foto: Facebook Polícia Slovenskej Republiky.

Ľudská hlúposť a agresivita znovu ukázala, čoho je schopná, dodal primátor.

Bratislava 11. júla (TASR) - Centrum mesta je po stredajšej (10. 7.) bitke zahraničných futbalových fanúšikov upratané. Na sociálnej sieti to uviedol bratislavský primátor Matúš Vallo s tým, že mestské údržbárske čaty pracovali celú noc, aby odstraňovanie škôd a neporiadku zvládli čo najskôr.



"Aj keď v meste to už ráno vyzeralo, že sa nič nestalo, tak sa stalo. Ľudská hlúposť a agresivita znovu ukázala, čoho je schopná," dodal primátor. Správanie fanúšikov odsúdila aj ministerka vnútra Denisa Saková (Smer-SD). "Odsudzujem takéto správanie, ktoré nemá so športom nič spoločné a som toho názoru, že nemá ani miesto v civilizovanej spoločnosti," napísala na sociálnej sieti.

Na snímke príslušníci polície zatýkajú výtržníkov v Starom Meste v Bratislave, 10. júla 2019.
Foto: TASR/Adel Ghannam


Poslanec Národnej rady SR Gábor Grendel (OĽaNO) ministerku vnútra a riaditeľa SIS požiadal o informácie o aktivite SIS pred incidentom a postupe polície počas neho. "Bez odpovedí na tieto otázky nebudem vynášať súdy nad nikým," povedal.



Situácia na Ventúrskej ulici po bitke.
Foto: TASR/Adel Ghannam


Bitka zahraničných futbalových fanúšikov sa strhla v stredu krátko po 21.00 h sa na Ventúrskej ulici. Polícia zadržala a zaistila 51 Bulharov, 41 Poliakov a 15 Holanďanov. Z výtržníctva obvinila 56 ľudí. Pri bitke sa podľa polície zranilo 17 osôb, ôsmich ošetrili v nemocnici.