Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

Maďari kradli v Bratislave katalyzátory, hrozia im dva roky za mrežami

zlodej Foto: TASR

Katalyzátory z áut sa rozhodli pred dvoma dňami kradnúť v Bratislave traja Maďari. V pondelok (13.4.) v noci odmontovali v uliciach Petržalky dva katalyzátory.

Bratislava 15. apríla (TASR) - Katalyzátory z áut sa rozhodli pred dvoma dňami kradnúť v Bratislave traja Maďari. V pondelok (13.4.) v noci odmontovali v uliciach Petržalky dva katalyzátory. Ale keď už kradli tretí, zbadala ich policajná hliadka. Mužom z Maďarska dnes hrozí, že si za mrežami posedia až dva roky.

Ako TASR informoval bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff, prvý katalyzátor muži ukradli o 2.00 h z auta na parkovisku na Beňadickej ulici. Tým podľa hovorcu spôsobili škodu vo výške 887 eur. O pol hodinu neskôr potom ukradli ďalší katalyzátor na Vígľašskej ulici. "Škoda, ktorá bola touto krádežou spôsobená, bola vyčíslená na cca 946 eur," dodal Szeiff. Obe autá boli značky Citroën Berlingo.

O 3.30 h sa Maďari pokúsili odcudziť ďalší katalyzátor z auta značky Peugeot Partner blízko Beňadickej ulice. "Za pomoci ručného zdviháka vozidlo nadvihli a z jeho podvozkovej časti z výfukového potrubia začali katalyzátor demontovať," priblížil hovorca. Vtedy ich však už uvideli policajti a obmedzili na osobnej slobode. Ak by sa mužom podarilo katalyzátor ukradnúť, spôsobili by škodu za 1051 eur.

Traja Maďari, 36-ročný Sándor, 37-ročný Zsolt a 56-ročný Sándor, sú už dnes obvinení z prečinu krádeže formou spolupáchateľstva a z prečinu krádeže v štádiu pokusu. "Za uvedené konanie hrozí v prípade preukázania viny v zmysle trestného zákona trest odňatia slobody až na dva roky," dodal hovorca.