Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Bratislava

MESIAC V BRATISLAVE: Budú platiť zľavy na MHD aj pre učiteľov?

Na snímke redaktor Erik Mader (v strede) spolu s mestskými poslancami Jurajom Káčerom (vpravo) a Radoslavom Olekšákom. Foto: Tablet.tv

Redaktor TASR Erik Mader diskutuje s poslancami mestského zastupiteľstva.

Bratislava 18. februára (TABLET.TV) - Skúsme zľavy na cestovnom chápať aj ako investíciu do budúcnosti, vyzval mestský poslanec Juraj Káčer (SDKÚ-DS). V diskusnej relácii TABLET.TV Mesiac v Bratislave preto navrhol, aby mesto podporilo 50 percentou zľavou na cestovnom aj učiteľov, pôsobiacich v hlavnom meste.

Pri diskusii o zľavách v rámci Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji (IDS BK), ktorá bola jedným z bodov vôbec prvej časti relácie MESIAC V BRATISLAVE, sa poslanci bratislavského MsZ Radoslav Olekšák (Klub pre Bratislavu) a Juraj Káčer (Otvorený klub) venovali aj adresnosti zliav.

Debatou s poslancami Mesiac v Bratislave sa vám Erik Máder bude prihovárať pravidelne a rovnako raz mesačne vám TABLET.TV ponúkne rozhovor s primátorom Ivom Nesrovnalom v relácii Hlavné mesto.


Káčer v tejto súvislosti uviedol, že neprotestuje voči zámeru magistrátu poskytovať zľavy, nemalo by ísť však podľa jeho slov len o solidaritu a sociálnu politiku. „Nič nie je zadarmo, preto by sme sa mali snažiť o to, aby sa nám poskytnutie zliav po čase určitým spôsobom vrátilo,“ uviedol Káčer. Za zváženie podľa jeho slov stojí možnosť poskytnúť 50 percentnú zľavu na cestovnom pre učiteľov v hlavnom meste.

„Bola by to forma investície do budúcnosti, ktorou pre mňa školstvo určite je,“ vyhlásil. Dodal, že relevantným dôvodom na zľavu pre učiteľov je aj fakt, že medzi priemernou mzdou v rámci kraja a priemernou mzdou učiteľa je práve v Bratislavskom kraji najväčší prepad. „V Bratislave máme približne 5000 učiteľov, ak by dostali 50 percentnú zľavu, znamenalo by to 1,6 percenta straty z celkových tržieb Dopravného podniku Bratislava," uviedol Káčer. Podľa jeho výpočtov by išlo o sumu 666.000 eur.