Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

Miestny úrad Ružinov začne čoskoro fungovať celý v bežnom režime

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Pre odstránenie dôsledkov požiaru bolo v uplynulých dňoch potrebné vykonať chemickú sanáciu priestorov, vymaľovať, zabezpečiť prívod elektriny a vymeniť časti poškodeného potrubia kanalizácie.

Bratislava 8. októbra (TASR) – Miestny úrad v bratislavskom Ružinove by mal čoskoro fungovať celý v bežnom režime. Pre septembrový požiar v ambulancii súkromného lekára došlo k zadymeniu jedného z traktov budovy miestneho úradu. Do obmedzeného režimu sa tak dočasne dostal stavebný úrad, odbor životného prostredia a odbor územného plánu a dopravy.

"Stavebný úrad sa sťahuje naspäť do svojich kancelárií dnes. Koncom týždňa by sa mohli do svojich priestorov vrátiť aj kolegovia z odborov životného prostredia a územného plánovania," uviedla pre TASR Tatiana Tóthová, riaditeľka komunikačného oddelenia ružinovského miestneho úradu.

Pre odstránenie dôsledkov požiaru bolo v uplynulých dňoch potrebné vykonať chemickú sanáciu priestorov, vymaľovať, zabezpečiť prívod elektriny a vymeniť časti poškodeného potrubia kanalizácie. Priestory boli zároveň vyčistené a upratané.

Časť zamestnancov pracovala dočasne v náhradných priestoroch, napríklad v zasadačke miestnej rady, či v iných kanceláriách. "Časť agendy kolegov tvorí práca v teréne, takže si harmonogram preorganizovali tak, že sa v týchto dňoch viac venovali takýmto aktivitám," poznamenala Tóthová. Úrad má majetok poistený, mestská časť si preto uplatnila náhradu škody.

Ordinácia súkromného lekára v budove ružinovského miestneho úradu zhorela do tla v nedeľu 22. septembra. Zhorel tiež elektrický rozvod, vonkajšie klimatizačné jednotky a odpadová rúra z toaliet a priestory dotknutého traktu boli zadymené. Uplynulý piatok (4. 10.) bol zároveň celý úrad zatvorený, avšak tentoraz pre dlhodobo plánovanú deratizáciu a dezinsekciu budovy.