Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Bratislava

Milan Kňažko si z rúk starostu Starého Mesta prezval pamätný list

Milan Kňažko, archívne foto Foto: TASR/Martin Baumann

Tento vyhranený charakterový herec je predstaviteľ veľkého množstva zložitých postáv stvárnených na divadelných doskách, vo filmoch i v televízii.

Bratislava 22. septembra (TASR) – Herec a politik Milan Kňažko si dnes pri príležitosti svojho životného jubilea prevzal z rúk starostu bratislavského Starého Mesta Radoslava Števčíka pamätný list.

Podľa starostu tento list nebol udelený doteraz nikomu zo Staromešťanov. "Je mi veľkou cťou, že ho môžem odovzdať práve Milanovi Kňažkovi za jeho pôsobenie v kultúre, presadzovanie demokracie, za občianske postoje a výnimočnú reprezentáciu Slovenska, Bratislavy a jej Starého Mesta," povedal starosta.

Kňažko vyjadril vďačnosť za to, že si na neho mestská časť spomenula. "Mám to šťastie, že som si dnes o sebe vypočul toľko pekného, čo sa zvyčajne hovorí až na pohreboch," povedal s úsmevom. Keďže mu bol pamätný list odovzdaný počas konania miestneho zastupiteľstva, predstaviteľom Starého Mesta poprial dobré rozhodnutia, aby v tejto mestskej časti hlavného mesta zostalo len to najkrajšie aj do budúcna.

Milan Kňažko oslávil 28. augusta životné jubileum 70 rokov. Narodil sa v Horných Plachtinciach v okrese Veľký Krtíš a časť svojho života prežil aj na Mikulášskej ulici v bratislavskom Starom Meste. Tento vyhranený charakterový herec je predstaviteľ veľkého množstva zložitých postáv stvárnených na divadelných doskách, vo filmoch i v televízii. Kňažko je exriaditeľ televízie JOJ, bývalý politik a občiansky kandidát v prezidentských voľbách i v komunálnych voľbách na primátora Bratislavy v roku 2014.