Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Bratislava

Na Trhu kože budú odborníci informovať o kožných ochoreniach a liečbe

Na snímke vyšetrovanie znamienok Foto: TASR - František Iván

a Trhu kože si záujemcovia budú môcť skontrolovať materské znamienka dermatoskopom aj poradiť sa s reumatológmi o ultrasonografii kĺbov pri psoriatickej artritíde.

Bratislava 10. novembra (TASR) - Trh kože, zameraný na zvýšenie povedomia o kožných ochoreniach, ich liečbe a diagnostike, sa bude konať v nedeľu (11.11.) v Starej tržnici v Bratislave. Podľa organizátorky podujatia Lele Zemanovej je o poradne kože mimoriadny záujem a termíny do diskrétnych poradní sa obsadili za pár hodín.

Na Trhu kože si záujemcovia budú môcť skontrolovať materské znamienka dermatoskopom aj poradiť sa s reumatológmi o ultrasonografii kĺbov pri psoriatickej artritíde, ktorá sa vyskytuje u viac ako 30 percent ľudí postihnutých chronickým zápalovým kožným ochorením psoriázou.

Cieľom je motivovať ľudí, aby "prišli s kožou na trh", ako uvádza podtitul akcie, dokázali hovoriť o svojich prípadných kožných problémoch a riešili ich skôr, ako nastanú vážnejšie zdravotné komplikácie.

Trh kože sa organizuje pod záštitou Slovenskej dermatovenerologickej spoločnosti. K dispozícii bude 12 poradní. Záujemcovia si budú môcť vypočuť aj odborné diskusie s dermatovenerológmi a prezentácie lekárov na témy ako Nová éra liečby psoriázy, Starostlivosť o pacienta s atopickou dermatitídou, Infekčné ochorenia kože či Akné nie je kozmetický problém. Účasť na 2. ročníku podujatia potvrdilo 26 dermatovenerológov. Odborné prednášky budú prenášané naživo a vysielané online cez sociálne siete.

"Už prvý ročník ukázal, že ľudia zanedbávajú návštevy kožných ambulancií, ktoré sú dostupné po celý rok, a prichádzali na Trh kože vo viacerých prípadoch s pokročilými štádiami rôznych dermatologických problémov," doplnila. Trhom kože chcú organizátori ľudí naučiť, aby nezanedbávali svoje zdravie, riešili problémy s odborníkmi, a nie na internete.