Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Bratislava

Na trhu v Starej tržnici sa bude ochutnávať valašský frgál i vína

Ilustračné foto Foto: TASR/Tomáš Halász

V stánku českej pekárne nájdu zase návštevníci tradičné valašské pečivo pripravované podľa starých receptúr. Ochutnať tam budú môcť i valašský frgál.

Bratislava 20. februára (TASR) – Domáce oblátky, valašské pečivo, víno, ktoré sa ocitlo na svadobnom stole britského kráľovského páru, i granule pre štvornohých miláčikov – aj to ponúkne sobotňajší (21.2.) potravinový TRH-PIAC-MARKT v bratislavskej Starej tržnici. Uskutoční sa od 10.00 do 15.00 h.

"V sobotu privítame na trhu množstvo starých známych aj nováčikov. Domáce, ručne robené oblátky v slanom, sladkom, bezlepkovom aj dia prevedení prinesú z Trnavy," informovala Denisa Chylová z občianskeho združenia Aliancia Stará tržnica, ktorej hlavné mesto budovu na Námestí SNP dlhodobo prenajíma. 

V stánku českej pekárne nájdu zase návštevníci tradičné valašské pečivo pripravované podľa starých receptúr. Ochutnať tam budú môcť i valašský frgál. "Ide o koláč s hmotnosťou 750 gramov a s rôznymi náplňami, pričom za tú najtradičnejšiu sa považuje hrušková," vraví Chylová.

Po kratšej prestávke sa do Starej tržnice vracajú vinárstva a napríklad i Radošinský Klevner. Ten mal na svojej svadbe podľa Chylovej aj britský kráľovský pár William a Kate. V stánkoch majitelia štvornohých miláčikov nájdu konzervy a granule i v bio kvalite.

Na prvom poschodí bude oddychová zóna s vegánskymi a raw pochúťkami, kávou a dennou tlačou, ako aj pravidelná burza kníh. Deti sa môžu zabaviť v centre TUTO, kde od 10.00 do 12.00 h môžu vystrihovať zvieratká z papiera.