Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Bratislava

V Bratislave prepadli dve starenky. Pri páde si poranili nos a čelo

Polícia žiada verejnosť o pomoc pri pátraní po mužovi vo veku približne 25 až 30 rokov, ktorý je vysoký 170 až 180 centimetrov, štíhlej postavy. Oblečenú mal tmavú bundu s kapucňou, bielu košeľu, modré rifle a biele tenisky. V Bratislave 2. januára 2017. Foto: TASR - KR PZ v Bratislave

Ženy boli vo veku 78 a 80 rokov. V oboch prípadoch dôchodkyniam odcudzili kabelky.

Bratislava 2. januára (TASR) - Polícia vyšetruje okolnosti lúpežného prepadnutia, ku ktorému došlo v piatok 30. decembra 2016 v podchode pod križovatkou ulíc Prievozská a Bajkalská v Bratislave. Jeho obeťou sa stala 78-ročná žena.

Prepadnutie sa odohralo v čase okolo 15.20 h. Doposiaľ neznámy muž mal starenku násilím obrať o kabelku, ktorá obsahovala osobné veci, informovala krajská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

"Poškodená Bratislavčanka utrpela pri lúpeži odreninu na čele," priblížila. Materiálnu škodu polícia odhadla na 40 eur. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci zločinu lúpeže.

V tejto súvislosti polícia zverejnila aj fotografie a žiada verejnosť o pomoc pri stotožnení osoby, ktorá je na nich. Pátra po mužovi vo veku približne 25 až 30 rokov, ktorý je vysoký 170 až 180 centimetrov, štíhlej postavy. Oblečenú mal tmavú bundu s kapucňou, bielu košeľu, modré rifle a biele tenisky.

Informácie je možné poskytnúť na bezplatnom policajnom čísle 158, alebo osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení.

Polícia pátra po páchateľovi lúpežného prepadnutia v Bratislave



Polícia pátra po neznámom páchateľovi, ktorý dnes krátko pred 12.00 h lúpežne prepadol 80-ročnú Bratislavčanku na ulici Andreja Mráza v bratislavskom Ružinove. Informovala o tom bratislavská krajská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

Neznámy páchateľ podľa doterajších poznatkov polície zhodil ženu na zem, obral ju o kabelku a ušiel na zatiaľ neznáme miesto. Výška škody bola odhadnutá na 100 eur. "Žena utrpela poranenie nosa, ktoré si vyžiadalo ošetrenie zdravotníkmi rýchlej zdravotníckej pomoci," doplnila Kurucová.



Podľa popisu polície mohol byť páchateľom lúpežného prepadnutia muž vysoký približne 180 centimetrov, štíhlej postavy. Na sebe mal v čase útoku oblečené veci tmavých farieb. Svedkovia môžu poskytnúť informácie na bezplatnom policajnom čísle 158, alebo osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení.