Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Bratislava

Petržalka odštartovala opravu chodníkov a okolitých plôch zelene

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Opravy vykonáva mestská časť vo vlastnej réžii.

Bratislava 4. apríla (TASR) - Bratislavská Petržalka odštartovala avizovanú opravu chodníkov a okolitých plôch zelene. Prvé prišli na rad Dvory 4. Mestská časť bude postupovať podľa zverejneného harmonogramu na jej webe. TASR o tom informovala hovorkyňa Petržalky Mária Halašková.

Zamestnanci z oddelenia správy verejných priestranstiev odštartovali práce v utorok (2. 4.) na Vavilovovej ulici v miestnej časti Dvory 4. Opravy vykonáva mestská časť vo vlastnej réžii. Nadväzuje na pilotný projekt z roku 2023.

"V najbližších troch rokoch pôjde okolo 75 percent disponibilných finančných prostriedkov mestskej časti práve na masívnejšiu opravu povrchov chodníkov a revitalizáciu ich okolia, zväčša vnútroblokov, ktoré sa dekády odkladali a problémy sa len dočasne plátali a zhoršovali," vysvetlil starosta Petržalky Ján Hrčka.

Miestni poslanci na opravu a údržbu komunikácií tretej a štvrtej triedy (chodníkov a ciest vnútroblokov) vyčlenili v rozpočte na rok 2024 viac ako tri milióny eur. V súvislosti s týmito opravami mestská časť upozorňuje na dočasné a lokálne dopravné obmedzenia, zvýšenú hlučnosť a prašnosť.