Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Bratislava

Vlastník hotela v Bratislave: Požiar vznikol cudzím zavinením

Na snímke zasahová jednotka hasičov odstraňuje následky malého požiaru fasády hotela Park Inn v Bratislave 29. apríla 2019. Foto: TASR /HaZZ

V exteriéri hotela Park Inn Radisson Danube Bratislava začalo horieť krátko po 13.00 h, a to z Rázusovho nábrežia.

Bratislava 29. apríla (TASR) – Podľa vlastníka hotela v centre Bratislavy, ktorý v pondelok popoludní horel, vznikol požiar cudzím zavinením. Pre TASR to uviedla Elena Segečová, zástupkyňa developera, spoločnosti Sitno Holding.


"Po prezretí záznamov z bezpečnostných kamier a po konzultácii s príslušníkmi hasičského zboru je zrejmé, že požiar vznikol cudzím zavinením," poznamenala Segečová.

V exteriéri hotela Park Inn Radisson Danube Bratislava začalo horieť krátko po 13.00 h, a to z Rázusovho nábrežia. "Zásahom Hasičského a záchranného zboru bol oheň pod kontrolou v priebehu pár minút. Hotel evakuovali v súlade s bezpečnostnými predpismi," doplnila Segečová.

Požiar sa zaobišiel bez zranení. Pre zadymenie však z priestorov hotela evakuovali 93 osôb, ktoré sa neskôr mohli doň vrátiť. Polícia začala v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci trestného činu všeobecného ohrozenia. Výška materiálnej škody bude vyčíslená dodatočne.