Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Bratislava

Mladá žena nahlásila znásilnenie, ktoré si vymyslela

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Dôvodom mali byť partnerské nezhody a nedostatočná pozornosť jej partnera.

Bratislava 4. apríla (TASR) - Vyšetrovanie prípadu znásilnenia mladej ženy v Bratislave ukázalo, že si ho vymyslela. Policajtom to aj sama priznala. Polícia preto vyzýva, aby občania nezneužívali takýmto spôsobom jej prácu. TASR o tom informoval hovorca bratislavskej krajskej polície Michal Szeiff.

"Do priestorov obvodného oddelenia Policajného zboru v Námestove sa 18. marca dostavila mladá žena, ktorá podala trestné oznámenie. V zmysle neho mala byť vo večerných hodinách 21. februára na jednej z ulíc v treťom bratislavskom okrese znásilnená cestou z potravín neznámym mužom, ktorý mal byť ozbrojený nožom," uviedol Szeiff.

Vysvetlil, že v rámci vyšetrovania sa oznamovateľka predvolaniam vyhýbala a ignorovala ich. "Policajti však pri preverovaní skutočností uvádzaných oznamovateľkou a pri následnej previerke na údajnom mieste spáchania skutku zistili, že oznamovateľka si daný skutok vymyslela, čo aj nakoniec sama priznala," spresnil s tým, že dôvodom mali byť partnerské nezhody a nedostatočná pozornosť jej partnera.

Polícia upozornila, že za obdobie posledných mesiacov sa policajti tretieho bratislavského okresu stretli s viacerými prípadmi, ktoré mali rovnaký scenár, a takmer vo všetkých prípadoch sa v rámci vyšetrovania podarilo preukázať, že išlo o vymyslené príbehy.