Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Bratislava

Tragická nehoda v Bratislave: Auto narazilo do cisterny s plynom

Bratislavskí hasiči dnes zasahovali na Ulici svornosti v Podunajských Biskupiciach pri tragickej dopravnej nehode nákladného a osobného auta. Nehoda si vyžiadala jeden ľudský život, dvaja ťažko zranení boli prevezení do nemocnice. Pri nehode zasahovalo 19 hasičov s piatimi kusmi hasičskej techniky. V Bratislave 13. júla 2016. FOTO TASR - Miroslav Košírer Foto: TASR Miroslav Košírer

Ulica svornosti, na ktorej sa dnes stala tragická dopravná nehoda, je už podľa polície prejazdná v oboch smeroch.

Bratislava 13. júla (TASR) – Bratislavskí hasiči dnes zasahovali na Ulici svornosti pri tragickej dopravnej nehode nákladného a osobného auta. Nehoda si vyžiadala jeden ľudský život, dvaja ťažko zranení boli prevezení do nemocnice. TASR o tom informoval hovorca operačného strediska záchranárov Boris Chmel.

"Pri nehode zomrel 46-ročný muž, ktorý utrpel zranenia nezlučiteľné so životom. Otvorenú ranu v oblasti hlavy utrpela 46-ročná žena, ktorú následne previezli do Univerzitnej nemocnice v Ružinove. Pri nehode utrpel úraz hlavy a poranenie v oblasti panvy i 18-ročný mladý muž, ktorého odviezli do Univerzitnej nemocnice na Kramároch," povedal Boris Chmel.

Audi prešlo do protismeru

K nehode došlo dnes krátko po 02.30 hod v mestskej časti Podunajské Biskupice. Jej účastníkmi bola trojčlenná posádka vozidla Audi A6 a vodič kamiónu s maďarským evidenčným číslom.

"Podľa doteraz vykonaného šetrenia na mieste nehody 18-ročný vodič vozidla Audi A6 jazdiaci v smere von z Bratislavy z dosiaľ presne nezistených príčin prešiel s vozidlom do protismeru, kde sa čelne zrazil s kamiónom, ktorý viezol cisternu s obsahom plynu. Pred stretom vozidiel vodič kamiónu v snahe zmierniť následky nehody stočil riadenie vpravo, kde narazil do betónového oplotenia rodinného domu," uviedla Kurucová.

Mladý vodič z okresu Senec spolu so svojou 46-ročnou matkou, ktorá bola jeho spolujazdkyňou, utrpeli pri nehode vážne zranenia. Previezli ich do bratislavských nemocníc. Jeho 46-ročný otec utrpel na mieste nehody zranenia, ktoré neboli zlučiteľné so životom. Vodič kamiónu vyviazol bez zranení.

"Výška škody na vozidlách bude vyčíslená dodatočne, poškodením betónového plotu vznikla jeho majiteľovi škoda odhadnutá na 1000 eur. Ďalšie okolnosti nehody sú predmetom vyšetrovania," dodala Kurucová.



Zasahovalo 19 hasičov s piatimi kusmi hasičskej techniky

V Univerzitnej nemocnici Bratislava v Ružinove sme prijali ženu s vážnymi zraneniami. Naši zdravotníci ju operujú a robia maximum pre jej záchranu. Na bratislavských Kramároch sme prijali ďalšieho pacienta zo spomínanej nehody, je v stabilizovanom stave, no s viacerými zlomeninami. Dnes podstúpil operáciu," TASR o tom informovala hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Zuzana Eliášová.

Pri nehode zasahovalo 19 hasičov s piatimi kusmi hasičskej techniky. Informáciu pre TASR potvrdilo Krajské riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Bratislave.