Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Bratislava

Majiteľa psov, ktoré mali usmrtiť Stupavčana, obvinili

Ilustračné foto Foto: TASR

Tragédia sa stala v januári na ulici Devínske jazero v mestskej časti Bratislava-Devínska Nová Ves.

Bratislava 8. marca (TASR) – Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru (OR PZ) Bratislava IV obvinil z prečinu usmrtenia 45-ročného Bratislavčana, ktorého psy mali usmrtiť 34-ročného muža zo Stupavy. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave Lucia Mihalíková.

"Z doposiaľ vykonaného vyšetrovania vyplýva, že 14. januára tohto roka malo 45-ročnému mužovi ujsť z nezabezpečeného chovného priestoru na ulici Devínske jazero šesť psov. V čase, keď sa pohybovali bez dozoru, mali na voľnom priestranstve v blízkosti Devínskeho jazera útokom vo svorke spôsobiť poškodenému mužovi zranenia, ktorým na mieste podľahol," uviedla Mihalíková.

Dodala, že policajti odboru kriminálnej polície OR PZ vykonali množstvo vyšetrovacích a procesných úkonov. Policajný vyšetrovateľ prizval do trestného konania aj znalcov na podanie znaleckých posudkov. Na základe jedného z nich veterinárny lekár psy usmrtil.

V prípade preukázania viny hrozí majiteľovi psov v súlade s Trestným zákonom trest odňatia slobody na dva až päť rokov.

KZ PZ v súvislosti s vyšetrovaním tohto prípadu majiteľom psov pripomína, že za psa vždy zodpovedá jeho majiteľ alebo osoba, ktorá ho vedie alebo nad ním vykonáva dohľad.