Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

Protihluková stena pri Lamači je ešte vo fáze prípravy dokumentácie

Lamač Foto: lamac.sk

V príprave výstavby protihlukovej steny na diaľnici D2 pri Lamači sa v súčasnosti vypracováva dokumentácia pre stavebné povolenie. TASR o tom informoval hovorca NDS Michal Fúrik.

Bratislava 19. februára (TASR) - V príprave výstavby protihlukovej steny na diaľnici D2 pri Lamači sa v súčasnosti vypracováva dokumentácia pre stavebné povolenie. TASR o tom informoval hovorca Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) Michal Fúrik.

"Podklady pre stavebné povolenie by mali byť k dispozícii najneskôr do konca marca,"
uviedol Fúrik. "Nasledovať bude zabezpečenie majetkovo – právneho vysporiadania a vydanie stavebného povolenia," dodal na margo postupu príprav protihlukovej steny, ktorej sa Lamačania dožadujú už viac ako desať rokov.

O príprave projektovej dokumentácie pre výstavbu protihlukovej steny hovorila už 13. februára 2014 vtedajšia investičná riaditeľka NDS Viktória Chomová, keď o výstavbe diskutovala na zastupiteľstve mestskej časti Bratislava-Lamač. Chomová vtedy uviedla, že v priebehu roku 2014 by sa malo realizovať aj majetkovo-právne vysporiadanie pozemkov a v roku 2015 tender na zhotoviteľa stavby.