Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Bratislava

BSK zorganizuje konferenciu o návrhu lanovky medzi Petržalkou a Nivami

Ilustračná snímka Foto: Teraz.sk/HB Reavis

Podľa informácií hovorkyne Bratislavského samosprávneho kraja Lucie Forman sa má uskutočniť v priebehu prvého aprílového týždňa.

Bratislava 12. marca (TASR) – K návrhu vybudovať nadzemnú elektrickú dráhu, spájajúcu v Bratislave Mlynské nivy s Petržalkou, sa budú môcť odborníci a zástupcovia dotknutých inštitúcií vyjadriť na konferencii, ktorú chce zorganizovať Bratislavský samosprávny kraj (BSK). Podľa informácií hovorkyne BSK Lucie Forman sa má uskutočniť v priebehu prvého aprílového týždňa.

"V horizonte siedmich rokov bude v oblasti Mlynských nív pracovať a žiť viac ako 40.000 ľudí. Optimalizácia a integrácia rôznych druhov dopravy v území je strategickou súčasťou celého zámeru premeny autobusovej stanice," upozornila Forman.

V prípade, že návrh bude možné realizovať, podľa BSK by mal byť súčasťou Bratislavskej integrovanej dopravy.

O zámere vybudovať elektrickú nadzemnú dráhu informoval developer, ktorý má od júla začať stavať novú autobusovú stanicu. Na petržalskej strane má byť na nadzemnú elektrickú dráhu napojený veľkokapacitný parkovací dom. Termín realizácie je zhodný s otvorením novej stanice, a to v roku 2020.