Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Bratislava

Pojednávanie v prípade vraždy M. Sýkoru: Obžalovaní vinu odmietli

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

red súdom dnes vypovedali dvaja obžalovaní – Marek L. a Milan M.

Bratislava 10. júna (TASR) – Na Okresnom súde Bratislava I dnes pokračovalo pojednávanie v prípade vraždy bývalého bratislavského bossa a zakladateľa skupiny sýkorovcov – Miroslava Sýkoru. Pred súdom dnes vypovedali dvaja obžalovaní – Marek L. a Milan M. Obaja svoju vinu popreli.

„Ku skutku môžem povedať, že od začiatku tvrdím, že nemám s tým absolútne nič spoločné,“ povedal na pojednávaní Marek L. K samotnému prípadu sa odmietol vyjadriť s tým, že korunný svedok v tejto veci podľa neho začal meniť a dopĺňať svoje výpovede už pri výsluchoch na polícii, takže bližšie by sa vyjadril až po jeho výpovedi pred súdom.

Ostatných obžalovaných pozná, alebo sa s nimi stretol pri podnikaní, či v reštaurácii. So zavraždením Sýkorom podľa neho nemal žiaden kontakt.

Svoju účasť na skutku odmietol aj ďalší obžalovaný Milan M. „Nikdy som sa na ničom takom nezúčastnil,“ uviedol. Korunného svedka podľa neho nepozná, takže nechápe, ako on môže poznať jeho.

Dnešné hlavné pojednávanie sa uskutočnilo v neprítomnosti obžalovaných Ľuboša F. a Richarda B., nakoľko požiadali o konanie v ich neprítomnosti.

Z vraždy Miroslava Sýkoru obžaloval prokurátor Mareka L., Richarda B., prezývaného Kofola, Milana M. a Ľuboša F., považovaného za bossa nitrianskeho podsvetia.

Sýkoru zavraždili ešte vo februári 1997 na parkovisku Holiday Inn na Bajkalskej ulici v Bratislave. Podľa obžaloby prišiel Sýkora k hotelu na vozidle Audi A 100 spolu s jedným ochrankárom. Keď vystúpili z vozidla, ochrankára zasiahli do chrbta streľbou zo samopalu.

Samotného Sýkoru najprv zasiahli troma ranami do nohy, po čom spadol na zem. Sýkora sa však snažil brániť svojou zbraňou značky Smith & Wesson. Útočníci ho vzápätí dorazili streľbou zo samopalu, pričom mu podľa obžaloby výstrelmi spôsobili 13 poranení hlavy a hrudníka.