Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Bratislava

VIDEO: Už v piatok môžete byť PAFF na filmovom festivale v Pezinku

Snímka z minulého ročníka festivalu PAFF. Foto: PAFF

Vstupné na festival je už tradične dobrovoľné, pripravujú sa však aj viaceré novinky.

Pezinok 14. marca (Teraz.sk) - V piatok 17. marca v Pezinku odštartuje už trinásty ročník festivalu PAFF, ktorý je určený pre všetkých nadšencov alternatívneho filmu. Počas dvoch dní predstaví filmové chuťovky z produkcie domácich i zahraničných nezávislých filmárov, doplnené o zaujímavé sprievodné podujatia, šité na mieru každému návštevníkovi. Vstupné na festival je už tradične dobrovoľné, pripravujú sa však aj viaceré novinky.

Skúsení návštevníci už vedia, čo môžu od PAFF-u očakávať po vizuálnej stránke, sami pomáhajú festival formovať do jeho výslednej podoby. Pre tých, čo festival navštívia prvýkrát budú pripravené rôzne žánre, môžu uvidieť filmy hrané i animované, komediálne aj akčné, dramatické i experimentálne. Filmy sú rozdelené do viacerých sekcií a ich formát môže byť celovečerný, krátkometrážny alebo niekoľko sekundový.



Novinkou v hlasovaní je cena poroty, ktorá pribudla do súťažných sekcií. Ocenenia sa tak rozrástli na tri. Ceny sa tento rok budú odovzdávať v kategóriách, za divácky najúspešnejší film, cena poroty a cena za najúspešnejší 13 sekundový film.

Organizátori okrem novej súťažnej kategórie prinesú aj iné novinky. Na PAFF-e sa objaví (filmová) maskérka, ktorej prácu si budete môcť pozrieť. Druhý festivalový deň bude v rámci podujatia workshop, na ktorom sa ukáže práca so svetlom, zvukom či kamerou.
Na festivale nájdete aj výstavu, oddychovú zónu, rôzne stánky a samozrejme bufet.

V rámci festivalu sa nezabúda ani na hudobný program. Piatkový večer sa ponesie v znamení koncertov nádejných slovenských kapiel. V spolupráci s rádiom FM sa objavia na pódiu tri kapely, čo bude rovnako novinkou. Sobotný večer a zároveň vyvrcholenie PAFF-u bude PAFFTER PARTY, na ktorej sa predstavia Nvmeri, Prezident Lourajder + Emil a DJ Yanko Kral.

Všetko sa to spustí v KC Pezinok 17. marca, tak si už teraz nezabudnite rezervovať čas, aby ste si mohli vychutnať víkend plný filmov.