Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Bratislava

V Primaciálnom paláci dnes budú diskutovať o doprave v Bratislave

Primaciálny palác v Bratislave, archívne foto Foto: TASR/Tomáš Halász

Hlavné mesto organizuje verejné prerokovanie Územného generelu dopravy aj s výkladom spracovateľa.

Bratislava 17. septembra (TASR) - Ako bude počas ďalších rokov vyzerať doprava v Bratislave - práve o tom sa dnes bude diskutovať v Primaciálnom paláci. Hlavné mesto totiž organizuje verejné prerokovanie Územného generelu dopravy aj s výkladom spracovateľa. V Zrkadlovej sále sa začne o 16.30 h, informovala TASR Monika Voleková z Oddelenia komunikácie a marketingu hlavného mesta.

Územný generel dopravy je strategický plánovací dokument, ktorý má určiť základné smery rozvoja dopravy v Bratislave. V rámci prípravy generelu sa vlani uskutočnili dopravné prieskumy, ktorých súčasťou bolo napríklad automatické sčítanie dopravy, prieskum statickej dopravy či prieskum využívania verejnej dopravy. Generel má navrhnúť optimálne riešenia pre všetky druhy dopravy.

Na dnešnej prezentácii sa podľa Volekovej zúčastnia zástupcovia odborného garanta - útvar bratislavskej hlavnej dopravnej inžinierky Tatiany Kratochvílovej, zástupcovia spracovateľa - z českej verejnej výskumnej inštitúcie Centrum dopravného výskumu a ďalší. "Odborný tím predstaví analytickú a návrhovú časť územného generelu dopravy," uviedla.

Pripomienky k dokumentu možno zaslať písomne na poštovú adresu bratislavského magistrátu do 30. septembra alebo na e-mailovú adresu okus@bratislava.sk. Záujemcovia môžu nahliadnuť do materiálu v magistrátnom Front Office alebo na stránke www.bratislava.sk.