Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Bratislava

V záhrade Milosrdných bratov v Bratislave pokračujú komorné koncerty

Ilustračná snímka. Foto: Slovak art agency

Verejnosti sa tak opäť otvorí priestor Rajskej záhrady, ktorá je v centre Bratislavy ukrytá za múrmi nemocnice a kláštora Milosrdných bratov.

Bratislava 10. júla (TASR) – Po vlaňajšej úspešnej premiére Koncertov v záhrade Milosrdných bratov je tento cyklus v tohtoročnom programe 44. Kultúrneho leta a hradných slávnosti v Bratislave.

V piatok 12. júla vlastnú tvorbu zahrá a zaspieva folkový hudobník Peter Janků. Neskôr, a tiež o 20.30 h, sa so starou hudbou predstaví súbor Solamente Naturali (9. 8.) a s duchovnou hudbou chrámový zbor bratislavského jezuitského kostola Chorus Salvatoris (23. 8.).

"Koncerty v tomto prostredí majú históriu i atmosféru. Začínali ako charitatívny projekt na podporu obnovy organu v kostole. Letný cyklus má pripomenúť krásnu barokovú záhradu v celom komplexe vystúpeniami sólistu Petra Janků a zborov s historickou hudbou. Je to vzácne miesto a koncerty majú dobrú vnútornú energiu. Verím, že bude aj tretí ročník a uvažujeme i o jeho vianočnej podobe," uviedol pre TASR riaditeľ Bratislavského kultúrneho a informačného strediska Vladimír Grežo.

Verejnosti sa tak opäť otvorí priestor Rajskej záhrady, ktorá je v centre Bratislavy ukrytá za múrmi nemocnice a kláštora Milosrdných bratov. Je zónou oddychu pre pacientov nemocnice a ich príbuzných. Koncerty si v otvorených oknách užívajú aj pacienti.