Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Bratislava

Výberové konanie na riaditeľa Vedeckého parku UK ešte vyhlásené nie je

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Vedecký park je špecializované výskumné a vývojové pracovisko UK s prioritným zameraním na oblasť biomedicíny, enviromedicíny a biotechnológií

Bratislava 13. júla (TASR) – Výberové konanie na nového riaditeľa Vedeckého parku Univerzity Komenského (UK) v Bratislave momentálne ešte nie je vyhlásené. V súčasnosti je riadením Vedeckého parku UK poverený Jozef Masarik. TASR to potvrdil vedúci kancelárie rektora UK Róbert Zsembera.

"Univerzita chce k manažmentu Vedeckého parku UK pristupovať zodpovedne a dôsledne, preto podrobne mapujeme procesy, aby bolo možné nastaviť kritériá výberu nového riaditeľa konkrétnejšie," priblížil Zsembera. Výberové konanie na nového riaditeľa momentálne ešte vyhlásené nie je.

Rektor UK odvolal na jar tohto roku predošlého riaditeľa  Vedeckého parku UK Jána Turňu po tom, čo kontrolná skupina Úradu pre verejné obstarávanie poukázala na možný konflikt záujmov v procese verejného obstarávania na vybudovanie vedeckého parku z roku 2013, aby vyvrátil akékoľvek pochybnosti o korektnom fungovaní tejto súčasti univerzity.

Vedecký park je špecializované výskumné a vývojové pracovisko UK s prioritným zameraním na oblasť biomedicíny, enviromedicíny a biotechnológií. Okrem vlastných zamestnancov využívajú jeho infraštruktúrne kapacity aj zamestnanci ostatných fakúlt, zároveň formou spoločných pracovísk integruje spoločné výskumné činnosti pracovísk univerzity lokalizovaných v rôznych častiach mesta.

Infraštruktúru Vedeckého parku UK využíva viac ako 180 pracovníkov spomedzi zamestnancov univerzity a partnerských subjektov.