Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Bratislava

Milana N. ženy odmietali, vyhrážal sa im znásilnením a zabitím

Foto: Ilustračné foto: TASR/Radovan Stoklasa

47-ročný obvinený sa v minulosti dopustil násilnej trestnej činnosti, za ktorú bol právoplatne odsúdený. V súčasnosti je spracovaný podnet na jeho väzobné stíhanie.

Bratislava 7. februára (TASR) – Policajti zadržali muža, ktorý v blízkosti jedného bratislavských obchodných centier zastrašoval ženy. Keď odmietli jeho sexuálne návrhy, vyhrážal sa im znásilnením a zabitím, TASR informoval o tom hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave Michal Szeiff.

Pokračoval, že k incidentu došlo v utorok 5. februára približne o 21.15 h na Pestovateľskej ulici. Vulgárnemu správaniu a vyhrážkam muža boli vystavené dve ženy, ktoré boli v tom čase pri samoobslužnej umývacej linke. Mužove vyhrážky nahlásili polícii. "Muž z miesta činu odišiel, no policajná hliadka využila dobrú znalosť miestneho okolia a muža v krátkom čase po oznámení vypátrala a zdržala," uviedol Szeiff.

Policajný vyšetrovateľ následne 47-ročného Milana N. z Trnavy obvinil z trestného činu nebezpečného vyhrážania sa. Ako policajti ďalej zistili, obvinený sa v minulosti dopustil násilnej trestnej činnosti, za ktorú bol právoplatne odsúdený. V súčasnosti je spracovaný podnet na jeho väzobné stíhanie.

Policajti zároveň zisťujú, či žien, voči ktorým sa obvinený dopustil podobného správania, nie je viac. Pripomínajú, že ide o muža s modrými očami, rozsiahlou plešinou, odstávajúcimi ušami, oválnou tvárou a vyšportovanou postavou, vo veku približujúcom sa päťdesiatke. "Ženy, ktoré sa stali obeťami tohto muža a doposiaľ to neoznámili polícii, tak môžu stále urobiť," vyzval Szeiff.