Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Bratislavský kraj

Autobus X13 bude od marca opäť jazdiť až k SND

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Trasu link musel dopravný podnik skrátiť pre výstavbu električkovej trate zo Šafárikovho námestia do Petržalky.

Bratislava 19. februára (TASR) – Z bratislavskej Hlavnej stanice sa cestujúci autobusom X13 opäť dostanú až k novej budove Slovenského národného divadla. Na zmene, ktorá bude platiť od 1. marca, sa dnes dohodlo mesto a Dopravný podnik Bratislava. Magistrát to však bude stáť 60-tisíc eur ročne navyše, informoval na dnešnej tlačovej konferencii primátor Milan Ftáčnik (nezávislý s podporou Smeru-SD).

Pre výstavbu električkovej trate zo Šafárikovho námestia do Petržalky a uzavretie Štúrovej ulice dopravný podnik minulý mesiac skrátil trasu autobusu a dnes tak premáva od Námestia SNP len po Rajskú ulicu. "Po novom prejde po námestí, príde na Rajskú a cez uličky sa dostane na Dostojevského rad a odtiaľ do Eurovei. Ľudia tak budú môcť tie dva ciele – hlavnú stanicu a nákupné centrum – používať naďalej, cesta bude len o niečo dlhšia, ale chceme príťažlivosť linky zachovať," uviedol Ftáčnik.

Linka X13 je náhrada za zrušenú električku na stanicu a iný spoj dnes odtiaľ takto cez mesto nejazdí. "Tá linka bola veľmi pozitívne prijatá zo strany verejnosti, ľudia boli spokojní," podotkol Ftáčnik. Mesto novú predĺženú trasu bude musieť podniku zaplatiť, magistrát to vyjde na 60.000 eur na rok. "Ale podľa nás sú to dobre investované prostriedky," dodal primátor.