Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Bratislavský kraj

Na Tyršovom nábreží dnes opäť otvárajú mestskú verejnú pláž

Na snímke primátor Bratislavy Milan Ftáčnik. Foto: TASR/Martin Turanovič

Magio pláž opäť oživí pravý breh Dunaja a prinesie niekoľko noviniek.

Bratislava 5. júna (TASR) – Na bratislavskom Tyršovom nábreží dnes po roku znova otvárajú mestskú verejnú Magio pláž. Bratislavčania si tak k brehu Dunaja môžu znova prísť zašportovať, poležať si v piesku, pozrieť si film či vypočuť koncert. V poradí ôsmu sezónu dnes odštartuje podvečerný koncert, na ktorom vystúpi Martin Valihora, Anita Soul či Rytmus. Pláž budú môcť Bratislavčania využívať až do 7. septembra.

"Magio pláž má rozlohu 6990 štvorcových metrov a na jej prípravu sa použilo 2000 ton piesku," vysvetľuje hovorca Bratislavy Stanislav Ščepán. Aj v tomto roku je dominantou pláže vodná lagúna, ktorú tvorí viac ako 50 kubických metrov vody, s vodopádom a priestorom na sedenie.

Návštevníci môžu na nábreží využiť dve ihriská na plážový volejbal a jedno multifunkčné pieskové ihrisko, vhodné predovšetkým na plážový futbal. Na aktívnych športovcov čaká crossfitová zóna s hrazdou či spinningová zóna s ôsmimi bicyklami. Ani tento rok nebude chýbať stolný tenis, bedminton, minifutbal, petang a šípky. Súčasťou pláže je aj požičovňa športového náradia. Celé leto budú tiež na pláži prebiehať pravidelné skupinové cvičenia.

Na Magio pláži je rozmiestnených 200 ležadiel a po ruke je aj plážová knižnica. Bratislavčania môžu navštíviť aj dva bary. Vznikla tiež nová zóna, tzv. Chytré centrum, ktoré má byť počas leta technologickým a kreatívnym centrom pláže.

Pre návštevníkov je pripravený aj sprievodný program. Pláž ponúkne cestovateľské večery, hudobné a tanečné akcie, lekcie anglickej konverzácie, niekoľko bezplatných koncertov či program pre deti. Ani tento rok nebude chýbať letné kino - Bažant Kinematograf.

Fotogaléria: Z otvorenia Magio pláže