Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislavský kraj

Zamestnanci DPB boli pre námrazu v nočnej pohotovosti

ilustračné foto Foto: TASR/Martin Baumann

Pracovníci zabezpečujúci trakčné vedenie sa zdržiavali vo vozovniach, aby zabezpečili hladký výjazd MHD v ranných hodinách.

Bratislava 6. februára (TASR) - Dopravný podnik Bratislava vyhlásil vzhľadom na nepriaznivé poveternostné podmienky v noci na dnes pohotovosť pracovníkov, aby bola ranná výprava MHD plne zabezpečená.

Na pokyn dispečersko–spravodajskej služby DPB premávali od 23.30 h vzhľadom na mrznúce mrholenie a tvorbu poľadovice v nočných hodinách námrazové vozidlá. Električka 7946/7945 z vozovne Krasňany premávala v úseku Komisárky cez centrálnu mestskú oblasť do Dúbravky a 7815/7816 z vozovne Jurajov dvor v úseku Zlaté piesky cez centrálnu mestskú oblasť po zastávku Astronomická. Z vozovne Hroboňova bol nasadený trolejbus 8144. Námrazové vozidlo premávalo v úseku Kramáre cez centrálnu mestskú oblasť po Trnávku.

Pracovníci trakčného vedenia boli vzhľadom na nepriaznivú predpoveď počasia, najmä možnosť mrznúceho mrholenia a namŕzania trakčného vedenia, prítomní vo vozovniach pri zabezpečení ranného výjazdu trolejbusov a električiek.

Informácie poskytla hovorkyňa DPB Adriana Volfová.