Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Bratislavský kraj

Elektronizáciou MsZ Bratislava ušetrila viac ako 100-tisíc eur

Primaciálny palác Foto: TASR/ Michal Svítok

Práca s oficiálnymi dokumentmi samosprávy je prehľadnejšia a dostupnejšia.

Bratislava 4. augusta (TASR) - Slovenská metropola od roku 2011 ušetrila viac ako 100.000 eur vďaka tomu, že práca poslancov mestského zastupiteľstva (MsZ) i mestských odborných komisií je plne elektronizovaná. K šetreniu prispel i fakt, že všetky dokumenty prerokované v orgánoch bratislavskej samosprávy sú predkladané v elektronickej podobe a automaticky zverejňované na webovej stránke samosprávy.

"Okrem aktívneho šetrenia finančných prostriedkov tak magistrát prispel k tomu, že práca s oficiálnymi dokumentmi samosprávy je prehľadnejšia a dostupnejšia," uviedol riaditeľ kancelárie primátora Bratislavy Ľubomír Andrassy.

Ako pokračoval, ročné náklady na tlač, rozmnožovanie prerokovávaných materiálov sa v minulosti dostávali na úroveň 34.000 eur. "Na každé rokovanie mestskej rady, bratislavského zastupiteľstva boli pre jedného poslanca v priemere vyhotovené dokumenty na viac ako 250 stranách papiera," priblížil Andrassy.

Podľa jeho ďalších slov elektronizácia šetrí slovenskej metropole tisícky eur taktiež pri vybavovaní žiadostí podaných v súlade so zákonom o slobodnom prístupe k informáciám. "Podnety týkajúce sa poskytnutia, zverejnenia dokumentov, oficiálnych materiálov samosprávy môže totiž riešiť rýchlym a bezplatným odkazom na oficiálnu internetovú stránku mesta, www.bratislava.sk," vysvetlil.