Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislavský kraj

Enviroučebňa Sandberg má pomôcť vzdelávať deti priamo v prírode

Zázemie pre výučbu environmentálnej výchovy priamo v prírode má poskytovať nová enviroučebňa Sandberg. Nachádza sa v Národnej prírodnej rezervácii Devínska Kobyla, a to v lokalite Na Skale v bratislavskej Devínskej Novej Vsi. V Bratislave 8. apríla 2019. Foto: TASR/Dano Veselský

Nachádza sa v Národnej prírodnej rezervácii Devínska Kobyla, a to v lokalite Na Skale v bratislavskej Devínskej Novej Vsi. Mestská časť ju predstavila v pondelok.

Bratislava 8. apríla (TASR) – Zázemie na výučbu environmentálnej výchovy priamo v prírode má poskytovať nová enviroučebňa Sandberg. Nachádza sa v Národnej prírodnej rezervácii Devínska Kobyla, a to v lokalite Na Skale v bratislavskej Devínskej Novej Vsi. Mestská časť ju predstavila v pondelok.

Nový altánok je vybavený sedením pre 20 detí, pracovným stolom, magnetickou tabuľou a ďalšími výchovno-vzdelávacími prvkami. "Zázemie budú využívať už existujúce zabehnuté envirovýchovné programy a iniciatívy, ako aj aktivity, ktoré budú realizované v rámci uskutočňovaného sa Interreg projektu a ktoré bude zastrešovať mestská časť," píše samospráva.

O výstavbu altánku sa postaralo Bratislavské regionálne ochranárske združenie (BROZ) v rámci cezhraničného projektu Posilnenie biodiverzity a ekologickej siete na území rieky Moravy prostredníctvom manažmentu biotopov a environmentálnej výchovy v ekocentrách. Finančnú podporu poskytla tiež Nadácia Volkswagen.