Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislavský kraj

Exstarostu Marianky v kauze ublíženia na zdraví súd oslobodil

Ilustračná snímka. Foto: Ilustračné foto

Prokurátor dňa 7. júna doručil súdu odvolanie s tým, že ho odôvodní po doručení rozsudku. Rozsudok sa v tomto čase vyhotovuje.

Bratislava 15. júna (TASR) - Exstarostu Marianky Radovana J., ktorého prokurátor obžaloval z ublíženia na zdraví, prvostupňový súd - Okresný súd v Malackách spod obžaloby oslobodil.

"V predmetnej trestnej veci Okresný súd Malacky rozsudkom zo dňa 4. júna oslobodil obžalovaného spod obžaloby pre prečin ublíženia na zdraví podľa paragrafu 285 písmeno a Trestného poriadku (nebolo dokázané, že sa stal skutok, pre ktorý je obžalovaný stíhaný). Prokurátor dňa 7. júna doručil súdu odvolanie s tým, že ho odôvodní po doručení rozsudku. Rozsudok sa v tomto čase vyhotovuje," uviedol v piatok pre TASR hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

Incident sa odohral v apríli 2016. Poškodený Marián Š. sa podľa jeho slov vracal zo záhrady do domov, keď si všimol, ako sa pri jeho dome a novom aute bicykluje chlapec. Keďže sa domnieval, že tam nemá čo robiť, chlapca poslal preč.

"Keď som po nejakom čase vyšiel z brány, dobehol ku mne obžalovaný, chytil ma, bol to iba moment a sotil ma o dvere brány." Poškodený mal vzápätí pocítiť v pravej nohe silnú bolesť a nevedel sa postaviť ani hýbať. "Vnímal som, ako je obžalovaný na mne, buď sedel, alebo na mne ležal, takže som nevedel pohnúť driekom, obžalovaný sa ma snažil udierať predlaktiami," vypovedal v marci poškodený na pojednávaní.