Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislavský kraj

M. Ftáčnik chce na poste primátora Bratislavy pokračovať

Milan Ftáčnik Foto: TASR/Michal Svítok

Ohlásenie svojej opätovnej kandidatúry do tohtoročných komunálnych volieb však Milan Ftáčnik podľa neho spája s predložením jasnej vízie, ako by sa malo mesto v najbližších rokoch rozvíjať.

Bratislava 23. januára (TASR) – Súčasný bratislavský primátor Milan Ftáčnik (nezávislý s podporou Smeru-SD) chce na svojom poste ostať aj ďalšie štyri roky.

"Za ostatné tri roky sa podarilo otočiť trend mesta od zadlžovania k ozdravovaniu financií a naštartovaniu najväčších dopravných projektov za posledné roky. V tomto chce primátor pokračovať," potvrdil pre TASR riaditeľ jeho kancelárie Ľubomír Andrassy.

Ohlásenie svojej opätovnej kandidatúry do tohtoročných komunálnych volieb však Ftáčnik podľa neho spája s predložením jasnej vízie, ako by sa malo mesto v najbližších rokoch rozvíjať. "A to nielen v oblasti najkritickejšej, teda dopravy, ale aj v téme kvality života a zelených projektov," naznačil primátorove plány Andrassy.

O stoličku primátora chce na jeseň zabojovať aj Ivo Nesrovnal, súčasný krajský a mestský poslanec a tiež doterajší bratislavský vicežupan, ktorý je kandidátom SDKÚ-DS. Na dnešnej tlačovej konferencii to vyhlásil líder strany Pavol Frešo. V SDKÚ-DS podľa jeho slov prebehli primárne voľby, v ktorých Nesrovnal zvíťazil. Frešo chce teraz presvedčiť ďalších stredopravých partnerov, že "tak, ako sme sa dokázali zjednotiť v rámci župných volieb, tak sa zjednoťme aj v rámci voľby primátora Bratislavy".

Nesrovnal vraví, že chce zlepšiť financovanie mesta, žiada stavebný poriadok spolu s prísnejším územným plánom, plánuje bojovať s grafitmi a bilbordami a zasadzuje sa tiež za ochranu vinohradov.

Krajská predsedníčka NOVA pre Bratislavský kraj a bratislavská mestská poslankyňa Katarína Augustinič reagovala, že SDKÚ-DS predstavilo svojho kandidáta bez toho, aby to nejako komunikovalo s ostatnými stranami. "Väčšinou sa vygeneruje spoločný kandidát, toto bol trochu opačný postup. Kandidátov bude teda zrejme viac, ale koaličné rokovania ešte len začali. Či sa teda pripojíme k podpore, alebo budeme sami niekoho nominovať, ešte neviem povedať," povedala pre TASR. Na kandidátovi sa ešte nedohodlo napríklad ani KDH, potvrdila predsedníčka mestského klubu Jarmila Tvrdá. "Kandidatúra Nesrovnala je pre mňa nová informácia," podotkla.