Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Bratislavský kraj

Hasiči zasahovali pri požiari skládky nebezpečného odpadu v Zohore

Hasiči z Malaciek a Bratislavy zasahovali 16. júla 2014 pri požiari skládky nebezpečného odpadu v Zohore v okrese Malacky. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Hasiči nezistli únik nebezpečných látok pri požiari skládky v Zohore

Bratislava 16. júla (TASR) - Požiar skládky nebezpečného odpadu v obci Zohor je lokalizovaný a hasiči pracujú na jeho likvidácii. Na mieste udalosti o tom informoval riaditeľ Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Malackách Juraj Slovinský.

"Boli vykonané kontrolné merania na zistenie úniku nebezpečných látok, merania však boli v norme," uviedol Slovinský. Pri požiaru, ktorý zasiahol časť skládky na ploche asi sto metrov štvorcových, zasahovalo 23 hasičov s deviatimi kusmi techniky. Pri hasení použili ťažkú penu, uviedol ďalej.

Podľa konateľa spoločnosti A.S.A. Zohor Petra Urbáneka bol oheň na skládke zaznamenaný okolo 10. hodiny. "Prevažne išlo o zahorenie obalových materiálov, ktoré mali zvyšky nejakých nebezpečných látok," povedal. Dodal, že momentálne je miesto požiaru zasypávané zeminou. Predpokladá, že pravdepodobnou príčinou je samovznietenie.