Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Bratislavský kraj

Na Karadžičovej ulici v Bratislave dnes ráno prepadli banku

Ilustračná snímka Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Podľa informácií polície si muž maskoval tvár čiernou šatkou a čiernymi okuliarmi. Mal na sebe čierne nohavice, čiernu mikinu s kapucňou a strieborné tenisky.

Bratislava 6. júna (TASR) - Na Karadžičovej ulici v Bratislave prepadol dnes ráno okolo 9.00 h ozbrojený muž banku.

"Od zamestnankýň žiadal pod hrozbou použitia zbrane vydanie finančnej hotovosti. Podľa doterajších zistení si z pobočky banky odniesol viac ako 1800 eur, následne ušiel na neznáme miesto," povedala dnes bratislavská krajská policajná hovorkyňa Karina Považanová. Lúpež sa zaobišla bez zranení, v tom čase sa v pobočke žiaden klient nenachádzal.

Podľa informácií polície si muž maskoval tvár čiernou šatkou a čiernymi okuliarmi. Mal na sebe čierne nohavice, čiernu mikinu s kapucňou a strieborné tenisky.

Polícia žiada verejnosť o pomoc. "V prípade, ak si občania všimli v čase okolo 9.00 h na Karadžičovej ulici v Bratislave a v jej blízkom okolí unikajúceho muža alebo akékoľvek podozrivé konanie osoby, žiadame ich, aby nám informácie poskytli na bezplatnom čísle polície 158, prípadne tak môžu urobiť aj osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení," vyzvala hovorkyňa.


Výberová chronológia prepadov bánk v Bratislave v roku 2014

23. mája 2014 - Krátko pred 11.30 h vošiel do pobočky banky na Kazanskej ulici v Bratislave neznámy muž ozbrojený krátkou strelnou zbraňou, a pod hrozbou jej použitia žiadal od zamestnankýň vydanie finančnej hotovosti. Z pobočky banky si odniesol viac ako 1800 eur v hotovosti. Lúpež sa zaobišla bez zranení, v inkriminovanom čase sa v pobočke žiaden klient nenachádzal.

25. apríla 2014 - Pobočku banky na ulici Dr. Vl. Clementisa v Bratislave prepadli pred 16.00 h dvaja ozbrojení muži. Pod hrozbou použitia zbrane žiadali od prítomných zamestnankýň vydanie finančnej hotovosti, s ktorou následne ušli na dosiaľ neznáme miesto. V inkriminovanom čase sa v pobočke nachádzala jedna klientka.

14. apríla 2014 - Krátko pred 17.15 h polícia prijala oznámenie, že do pobočky banky na Stromovej ulici v Bratislave vošla žena, ktorá vykrikovala, že má u seba bombu. Policajti ženu zaistili. Následná pyrotechnická prehliadka priestorov skončila s negatívnym výsledkom. V inkriminovanom čase bola 48-ročná žena pod vplyvom alkoholu.

27. marca 2014 - Ozbrojení páchatelia vošli do pobočky banky na Kazanskej ulici v Bratislave krátko po 14.00 h a pod hrozbou použitia zbraní žiadali peniaze, ktoré aj dostali, a potom ušli. Lúpež sa zaobišla bez zranení, v pobočke nebol žiadny klient.

18. marca 2014 - Páchateľ vošiel do pobočky banky na Ružinovskej ulici v Bratislave o pol dvanástej predpoludním. Pod hrozbou použitia zbrane požadoval od zamestnankyne vydanie finančnej hotovosti. Peniaze páchateľ aj získal, presnú sumu polícia dosiaľ nevyčíslila. Muž následne ušiel. Lúpež sa zaobišla bez zranení.

14. marca 2014 - Ozbrojený muž vošiel do priestorov banky na Karadžičovej ulici v Bratislave o 9.15 h a od zamestnankyne žiadal vydanie finančnej hotovosti. Z pobočky si odniesol niekoľko tisíc eur. Po lúpeži ušiel smerom na Trnavské mýto. Prepadnutie sa zaobišlo bez zranení, v inkriminovanom čase sa v pobočke nenachádzal žiaden klient.

5. marca 2014 - Pobočku banky na Kazanskej ulici v Bratislave prepadli. Dvaja ozbrojení a maskovaní muži vošli do jej priestorov pár minút po 16.00 h a pod hrozbou použitia zbrane získali od pracovníčok banky približne 8000 eur.