Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislavský kraj

Klzisko na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave v pondelok demontujú

Ilustračné foto Foto: TASR

Od konca novembra minulého roka, keď klzisko otvorili spolu s vianočnými trhmi, ľadovú plochu využili desaťtisíce návštevníkov.

Bratislava 28. februára (TASR) – Klzisko na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave budú môcť korčuliari využiť už len tento víkend (1. a 2. marca). Ľadovú plochu pod holým nebom totiž samospráva Starého Mesta nechá v pondelok 3. marca demontovať. Od konca novembra minulého roka, keď klzisko otvorili spolu s vianočnými trhmi, ľadovú plochu využili desaťtisíce návštevníkov.

Vlani na ľadovú plochu prišlo podľa staromestskej hovorkyne Alexandry Obuchovej asi 47.000 korčuliarov, klzisko vtedy ukončilo svoju činnosť začiatkom februára. Tento rok sa korčuľovalo o mesiac dlhšie. "Termín demontáže sme vybrali tak, aby ešte počas prázdnin na západnom Slovensku fungovalo. Napriek miernej zime tak budú čísla návštevnosti zrejme vyššie ako minulý rok. December bol tiež veľmi vyťažený," povedala pre TASR Obuchová. Staré Mesto tiež prinášalo priame prenosy olympijských turnajov na veľkoplošnej obrazovke, klzisko preto zostávalo v prevádzke.

Najväčší denný záujem mestská časť podľa hovorkyne zaznamenala tesne po vianočných sviatkoch v čase prázdnin. "Vtedy klzisko navštevovali najmä deti s rodičmi. Prevádzku počas školského roka využívali zase v čase vyučovania aj staromestskí školáci, ktorí majú korčuľovanie zdarma, v rámci hodín telesnej výchovy," priblížila Obuchová.

Samospráva prevádzku klziska neplatila. Všetky náklady podľa hovorkyne vykryjú sponzorské dary a granty, ktoré mestská časť dostala, napríklad aj z Úradu vlády SR.

Klzisko je do konca týždňa otvorené od 10.00 do 22.00 h. Korčuliarom je k dispozícií aj požičovňa a brúsenie korčúľ či možnosť uschovať si veci.