Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Bratislavský kraj

Malacky privítali 220 nových malých obyvateľov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Pomer medzi dievčatami a chlapcami bol takmer vyrovnaný, keďže dievčat sa narodilo 115 a chlapcov len o desať menej, teda 105.

Bratislava/Malacky 3. februára (TASR) – Mesto Malacky privítalo vlani 220 nových malých obyvateľov. Pomer medzi dievčatami a chlapcami bol takmer vyrovnaný, keďže dievčat sa narodilo 115 a chlapcov "len" o desať menej, teda 105. V porovnaní s rokom 2016 tak prišlo na svet o 14 dievčat viac, ale o deväť chlapcov menej.

"Dvadsaťjeden detí z nových obyvateľov mesta sa narodilo v zahraničí," uviedla Ingrid Sochorová z referátu komunikácie malackého mestského úradu. Najviac, 19, sa ich narodilo v Českej republike, po jednom dieťati v Rakúsku a Kanade. V roku 2017 sa opäť narodili aj dvojčatá, ktoré dostali meno Tamara a Martin a v druhej rodine Lea a Liana. "V roku 2016 sa dvojčatá narodili až trikrát a v jednom prípade dokonca trojčatá," porovnala Sochorová.

Medzi najpoužívanejšie dievčenské mená patrili v uplynulom roku Nina, Tereza, Ema, Mia a Timea. Chlapcom dali rodičia najčastejšie mená Adam, Filip a Jakub. Nevyhli sa však ani netradičným krstným menám. V prípade dievčat sa objavila Shania či Marisa, u chlapcov Matteo alebo Markus.