Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Bratislavský kraj

Misia je splnená, osobnosti vyzbierali peniaze pre postihnuté deti

Tohtoročná Misia 03 bola splnená. Foto: Misia 03

Slovenské celebrity dokázali, že pomoc im nie je cudzia. Počas charitatívnej akcie Misia 03 sa im podarilo vyzbierať 6920 EUR.

Bratislava 13. júna (TASR) - Slovenské celebrity dokázali, že pomoc im nie je cudzia. Počas charitatívnej akcie Misia 03, ktorá sa uskutočnila túto stredu v Bratislave sa im podarilo pre dobrú vec vyzbierať 6920 EUR. Peniaze organizátori použijú na zakúpenie rehabilitačných pomôcok pre postihnuté deti, ktoré im uľahčia život.

Napriek tropickým horúčavám sa podarilo viac ako päťdesiatke známych slovenských osobností spoločnými silami vyjazdiť nemalú čiastku. „Deti, pre ktoré sme dnes bicyklovali, sme vyberali v spolupráci s neziskovou organizáciou Želajsi. Do tohto projektu sa zapojilo veľa dobrých ľudí, ktorým pomoc nie je ľahostajná. Zvlášť ma poteší, ak sa nám podarí vyzbierať dostatok peňazí na to, aby sme pomohli jednej rodine, s ktorou sa osud nepekne zahral. Otec ostal sám s dvomi deťmi s detskou mozgovou obrnou a mama im umrela. Od tohto okamihu neoslavujú Vianoce, tak budem rád, ak im budeme vedieť urobiť takú letnú verziu Vianoc,“ približuje Nikita Slovák, organizátor akcie MISIA 03.

Beznádejne vyťažený už pred začiatkom akcie bol herec Ján Jackuliak. „Kompletne obsadený = kompletne zaneprázdnený a možno aj obľúbený. Misia je pre mňa príležitosť vyčariť ľuďom úsmev na tvári a pohladenie na duši. Ak by som to mal zhrnúť, tak by to vyzeralo asi nejako takto: Jeden deň, úžasní ľudia, usmievaví kolegovia, prekvapenia a jedná skvelá akcia.“
Misiu splnil aj spevák Greksa.
Foto: Misia 03

Misia ukáže ľudskú tvár


Nijako za ním nezaostal ani jeho herecký kolega Marek Majeský, ktorého si dokonca objednal jeden pán ako darček pre svoju pani manželku „Pani bola z toho v takom šoku, že sa miestami aj zabúdala tešiť. A podľa mňa bola najviac prekvapená z toho, že sme ju tam vôbec našli, keďže sme tak trochu blúdili.“
Ženský tandem vytvorili veľmi dobré kamarátky Eva Sakálová a Danica Jurčová, ktorej hneď v úvode bolo jasné, že MISIA 03 môže byť jedine úspešná: „Našla som pred našim odchodom takého pavúka, ktorý je dobrým znamením, hneď som vedela, že je všetko v poriadku. MISIA je aj o tom, ukázať ľudskú tvár, a to je na nej krásne,“ dodáva Danica Jurčová.

Jednou z rodín, ktorej bola na Magio pláži odovzdaná pomôcka pre ich syna Jakubka sú Pokorní: „My sme túto pomôcku zháňali už rok a pol, no štát nám na ňu nechcel dať príspevok, keďže sa nenachádza v zozname preplácaných pomôcok. Verte, pre nás je to veľký dar, táto podložka sa nám zmestí do sprchovacieho kúta a konečne po kúpaní nebude mokrá celá rodina. Je to veľká pomoc, keďže 650 EUR na túto podložku nemáme,“ hovorí Martina Pokorná, Jakubkova mama.

Známe osobnosti zbierali peniaze pre postihnuté deti

O projekte MISIA


Prvý ročník slovenskej MISIE sa uskutočnil v roku 2011 v Bratislave. Táto akcia je iniciatívou známych osobností a prišla k nám z Českej republiky. Nositeľmi myšlienky sú Miloš Forman a Zdeněk Svěrák, u nás ju šíri režisér Nikita Slovák. Iniciatíva spočíva v objednaní kuriéra, ktorý príde na uvedenú adresu a predá vám certifikát. V Čechách sa kupujú certifikáty v hodnote 100 Kč, ak vám ho prinesie ktorákoľvek osobnosť zapojená do akcie, certifikát v hodnote 1000 Kč doručí konkrétny kuriér. Na Slovensku sú ceny certifikátov 10 € a pri konkrétnej osobnosti 50 €. Vyzbierané finančné prostriedky následne putujú na pomoc deťom, tento rok to bude cca 10 detí, ktoré sú preverené prostredníctvom portálu www.zelajsi.sk