Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislavský kraj

NEPOUČITEĽNÝ: Vodič si sadol za volant napriek štvornásobnému zákazu

Ilustračná snímka. Foto: TASR KR PZ v Bratislave

Za prečin marenia výkonu úradného rozhodnutia hrozí mužovi z Galanty v prípade preukázania viny trest odňatia slobody až na dva roky.

Bratislava 4. septembra (TASR) - Bratislavskí policajti cez víkend zadržali 35-ročného vodiča z Galanty. Muž pri kontrole nedokázal predložiť žiadne doklady potrebné na vedenie a prevádzku auta. Policajti následnej zistili, že má štyrikrát uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá. Polícia o tom informovala na sociálnej sieti.

Dopravných policajtov zaujalo neobvyklé správanie sa vodiča auta značky Škoda Fabia, keď prechádzal po ulici Domové role. "Potom, čo spozoroval auto policajnej hliadky, zastavil, vystúpil a odchádzal preč od svojho auta, ktoré ponechal neuzamknuté s otvorenými dverami, odstavené na ceste," opísali.

Muž sa pri kontrole nevedel preukázať žiadnymi dokladmi, potrebnými na prevádzku a vedenie auta. "Lustráciou v policajných evidenciách bolo zistené, že vodič z Galanty má štyrikrát uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá," priblížila polícia.

Za prečin marenia výkonu úradného rozhodnutia hrozí mužovi z Galanty v prípade preukázania viny trest odňatia slobody až na dva roky. "Po vykonaní všetkých procesných úkonov bol umiestnený v cele policajného zaistenia. Vec sa realizuje v tzv. superrýchlom konaní," doplnila polícia.