Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislavský kraj

Pri streľbe na Obchodnej ulici v Bratislave zahynul 66-ročný muž

Na snímke príslušníci pohrebnej služby vynášajú telo obete na Obchodnej ulici v Bratislave, kde došlo k streľbe vo večerných hodinách 14. januára 2014. Foto: TASR/Martin Baumann

Pri údajnom lúpežnom prepadnutí zlatníctva utrpeli zranenia dve osoby.

Bratislava 14. januára (TASR) - V zlatníctve na bratislavskej Obchodnej ulici sa dnes podvečer strieľalo. Výsledkom je 66-ročný mŕtvy muž, ďalší zranený a jedna postrelená žena. Potvrdil to hovorca Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Boris Chmel aj polícia. Malo vraj ísť o lúpežné prepadnutie zlatníctva.

Postreleného muža sa ešte na mieste pokúšali oživiť záchranári, avšak neúspešne. Podľa doterajších informácií mal strelné poranenia končatín. Pravdepodobne ide o majiteľa zlatníctva. Polícia túto informáciu zatiaľ nepotvrdila.

O tri roky mladšiu ženu, ktorú strelec údajne zasiahol v oblasti bedier, odviezla sanitka do nemocnice na Antolskej. Podľa medializovaných informácií by ňou mala byť žena majiteľa zlatníctva. Muža s poranením predkolenia previezli do nemocnice na Kramároch, údajne ide o jedného z lupičov. Obidve osoby sú v stabilizovanom stave, priblížila pre TASR hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Martina Lidinská.



Na mieste zasahovala polícia, podľa bratislavskej krajskej policajnej hovorkyne Kariny Považanovej ešte vykonávajú úkony potrebné na objasnenie veci. "Poskytnutie ďalších informácií v súčasnosti vzhľadom na prvotné úkony vo vyšetrovaní nie je možné," uviedla v tlačovej správe. Polícia zároveň žiada prípadných svedkov, aby prišli vypovedať. Informácie môžu ľudia hlásiť aj na policajnom čísle 158 či na ktoromkoľvek policajnom oddelení. Polícia zatiaľ nepotvrdila, či lupič strieľal zo samopalu.

Streľba zastavila aj električky cez Obchodnú ulicu, tie však už opäť premávajú. Nejazdili asi hodinu, v ceste im bránila sanitka, ktorá zasahovala na mieste činu. Hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava Adriana Volfová pre TASR potvrdila, že električkovú dopravu obnovili o 18.20 h.