Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislavský kraj

Polícia hľadá svedkov nehody hasičského auta s autobusom

Zrážka autobusu MHD č.63 a vozidla Hasičského a záchranného zboru (HaZZ), ktorá sa stala 22. februára 2014 popoludní Foto: TASR/HaZZ v Bratislave

Polícia žiada svedkov tejto dopravnej nehody, aby sa prihlásili a svojimi výpoveďami pomohli pri jej objasnení.

Bratislava 27. februára (TASR) - Polícia pátra po svedkoch dopravnej nehody zo soboty (22.2.), pri ktorej sa v Bratislave zrazil autobus MHD linky č. 63 a hasičské auto značky Mercedes. Pri nehode sa ľahko zranilo najmenej 10 ľudí, dvaja utrpeli ťažké zranenia.

Nehoda sa stala o 16.14 h na svetelnej križovatke pred obchodným domom na Lamačskej ceste. Podľa doterajšieho vyšetrovania auto Hasičského a záchranného zboru išlo po Lamačskej ceste v smere z Patrónky na Lamač so zapnutým výstražným a svetelným zariadením. Zo zatiaľ nezistených príčin sa na svetelnej križovatke zrazilo s autobusom MHD, ktorý vošiel do križovatky od obchodného domu na zelenú a odbočoval doľava smerom na Patrónku. Škodu na hasičskom aute predbežne vyčíslili na 10.000 eur, škodu na autobuse MHD odhadli na 120.000 eur.

"Vyšetrovateľ Policajného zboru už začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci prečinu všeobecného ohrozenia. Presné príčiny a okolnosti tejto dopravnej nehody sú v súčasnosti predmetom vyšetrovania a znaleckého skúmania," uviedla bratislavská krajská policajná hovorkyňa Karina Považanová.

Polícia žiada svedkov tejto dopravnej nehody, aby sa prihlásili a svojimi výpoveďami pomohli pri jej objasnení. "Svedkovia, ktorí sa v čase nehody nachádzali na mieste alebo v jeho bezprostrednej blízkosti a videli zrážku vozidiel, prípadne aj udalosti bezprostredne pred zrážkou, sa môžu prihlásiť na telefónnom čísle 09610 34 155, na bezplatnom čísle 158 alebo osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení," vyzýva polícia.