Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislavský kraj

PRAVDA: Kmotrík pozemky chce. Ešte nie je jasné, za koľko

Foto: Logo Pravda

Viac si možno prečítať v článku, ktorý denník uverejnil na strane 35.

Bratislava 27. marca (TASR) - Vo výstavbe Národného futbalového štadióna na bratislavskom Tehelnom poli nenastal výraznejší posun. Tento problém sa nedostal do programu ani na dnešnom zasadnutí mestského zastupiteľstva, uvádza denník PRAVDA.

Výstavbu pribrzdila v závere minulého roka iniciatíva niektorých mestských poslancov, ktorí žiadali prehodnotiť podpísanie nájomných zmlúv. Vyrukovali s požiadavkou na investora Ivana Kmotríka, aby zaplatil vyššie nájomné za pozemky, na ktorých nebude priamo stáť štadión.

Ide o pozemky, na ktorých majiteľ futbalového klubu ŠK Slovan Bratislava plánuje v areáli vybudovať ďalšie objekty - výškovú administratívnu budovu, bytovú časť, kaviarne, reštaurácie, obchody. Výstavba celého areálu bude stáť dovedna asi 235 miliónov eur. Celý pozemok mal Kmotrík doteraz v dlhodobom prenájme za symbolických 33 eur ročne. Situáciu by mohla vyriešiť ochota investora odkúpiť pozemky.

Aj o tejto možnosti debatoval na stretnutí s bratislavskými poslancami ešte v polovici februára. Potvrdil, že je pripravený vyriešiť problém kúpno-predajnou zmluvou a takto získať časť pozemkov, ktoré budú súčasťou komerčných a administratívnych projektov. Mestskí poslanci budú o predaji či ďalšom postupe rozhodovať až po ukončení rokovaní, vypracovaní znaleckých posudkov a určení ceny. Viac si možno prečítať v článku s názvom "Kmotrík pozemky chce. Ešte nie je jasné, za koľko", ktorý denník uverejnil na strane 35.