Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Bratislavský kraj

Nehodu kamióna a smetiarskeho auta na moste Lafranconi už vyšetrujú

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

Pri nehode zasahovali aj bratislavskí hasiči, ktorí vyslobodili z vozidiel zakliesnené osoby.

Bratislava 1. apríla (TASR) - Pri dopravnej nehode smetiarskeho auta a kamióna, ktorá sa stala dnes okolo šiestej hodine ráno na bratislavskom moste Lafranconi, sa zranili traja ľudia. TASR o tom informovalo Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Bratislave.

Na mieste zasahovali bratislavskí hasiči, ktorí vyslobodili z vozidiel zakliesnené osoby pomocou hydraulického vyslobodzovacieho náradia, poskytli im predlekársku prvú pomoc, pomohli ich naložiť do vozidiel záchrannej zdravotnej služby, vykonali protipožiarne opatrenia a zabránili úniku prevádzkových kvapalín, informovalo operačné stredisko. Na mieste bolo spolu 14 hasičov s troma kusmi hasičskej techniky.

Pre dopravnú nehodu sa na cestách tvoria kolóny a treba počítať približne s hodinovým zdržaním. Dopravnú nehodu dokumentuje polícia, ktorá tiež riadi premávku presmerovanú do jedného jazdného pruhu. Smetiarske auto má zdemolovanú kabínu a kamión poškodenú zadnú časť návesu.

Polícia nehodu vyšetruje

Policajti zatiaľ nevedia, prečo vodič smetiarskeho auta, jazdiaci dnes ráno na moste Lafranconi v smere do tunela Sitina, narazil do pred ním idúceho kamióna s návesom. Informovala o tom bratislavská policajná hovorkyňa Karina Považanová s tým, že polícia okolnosti dopravnej nehody vyšetruje.

V smetiarskom aute sa zranili traja muži. Z nich skončil najhoršie 58-ročný, ktorý mal viacero vážnejších zranení. Potvrdil to hovorca Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby SR Boris Chmel. Ďalší dvaja muži (46- a 54-ročný) podľa neho utrpeli poranenia dolných končatín. Záchranári všetkých previezli do nemocníc Univerzitnej nemocnice Bratislava.

Najľahším zranením z nehody je podľa hovorkyne UNB Petry Stano Maťašovskej otras mozgu u pacienta, ktorý ostáva v nemocnici na pozorovaní. Ako dodala, ďalší muž utrpel stredne ťažkú otvorenú zlomeninu predkolenia a povrchové zranenie hlavy. "Posledný z trojice zranených má vážne poranenia – mnohopočetné zlomeniny tváre, hrudného koša a stavcov. Práve ho operujú," uviedla hovorkyňa.

Nehoda sa stala po šiestej hodine a spôsobila komplikácie v doprave. Most v smere do tunela bol podľa Považanovej opäť sprejazdnený bez obmedzení o 9.50 h. Policajti nezistili, že by niektorí z vodičov havarovaných vozidiel jazdil pod vplyvom alkoholu. Škoda na smetiarskom aute, ktoré malo zdemolovanú kabínu, sa odhaduje na 20.000 eur, škoda na kamióne s návesom na 11.000 eur, informovala policajná hovorkyňa.